Nyitókép: 3királyfi

 

Szeptember 25-én, szombaton 11 órakor országos gyerekemelést rendez a Családbarát Magyarország és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett.

 

„Idén is rekordot szeretnénk dönteni: a korábbi tízezres számot szeretnénk jóval túlszárnyalni!”

 

– tájékoztatta a Körképet Kuthi Áron, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom sajtófőnöke.

 

 hirdetes_810x300  

A gyerekemelést országszerte családi napok keretében rendezzük, a gyerekeket szüleik pontban 11 órakor emelik meg. Idén Budapesten kívül már 25 település csatlakozott a felhíváshoz. Közöttük lesznek kisebbek és nagyobbak, határon innen és túlról is: Csíkszereda, Debrecen, Békéscsaba, Veszprém, Szeged, Székesfehérvár és Eger is emel, de továbbra is várják a jelentkezéseket önkormányzatok, civil szervezetek részéről, köztük a Felvidékről is. A gyerekemelés fővárosi helyszíne a Hősök Tere lesz, ahol koncertek és gyerekprogramok várják a családokat.

 

„Egy gyereket felemelni annyit jelent: elfogadni, megmutatni, átélni, hogy miénk lehet az életnek ez az adománya, és egyben meg is mutatjuk őt vagy őket a nagyvilágnak, mert családban élni jó dolog!

 

Emeljünk magasba minél több gyereket országszerte és a határokon túl egyszerre, egy időben!”

 

– áll a szervezők felhívásában.

 

 

Az akció fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására tavaly rengetegen mozdultak meg a vírusjárvány jelentette korlátozások ellenére is: az online eseményen is több ezren emeltek gyereket otthon, a kertben, udvarokon és folyosókon.

 

Gyere és emeld meg Te is gyerekedet, unokádat velünk együtt pontban 11 órakor!

 

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom civil szervezetként a családok jövőjéért, a gyermekek megszületéséért dolgozik, és ez fontos célja a Családbarát Magyarország programnak is.  Gyerekeink felemelése nagyon kifejező módon mutatja ki, hogy a gyerek az élet legnagyobb adománya. És mi sem lehet konkrétabb gesztus, minthogy ország-világnak felmutatjuk ezt a nagy értéket: a gyerekeinket!

 

Emeljünk együtt idén is!

 

 

A gyerekemelés története

 

Az első országos, egy idejű gyerekemelést a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezte meg 2018-ban. Akkor 12 város csatlakozott, de a következő évben már 24 hazai település mellett több határon túli helyszínen is volt gyerekemelés. A Margitszigeten rendezett, család nappal egybekötött központi esemény házigazdája és az emelés irányítója ekkor Vecsei H. Miklós színművész volt, és színpadra lépett az Operaház Gyermekkara is.  2020-ban a vírusjárvány az online térbe kényszerítette az emelést, de talán épp emiatt több mint 160 településről kaptunk fotókat, videókat a gyerekek megemeléséről, immár határok nélkül: több ezren csatlakoztak hozzánk Göteborgtól Csíkszeredáig.

 

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.