Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Julio Cortez

 

A élelmiszeripari multinacionális mogul, a Nestlé szlovákiai és csehországi területi vezetősége szerint áremelkedés jön több alapélelmiszer esetében is, leginkább  a koronavírus miatti bizonytalanság és az inputanyagok árának emelkedése miatt.

 

„A jelenleg gazdasági helyzet arra kényszerít minket, hogy egyes termékkategóriákban 4-13 százalékos áremelést foganatosítsunk”

 

idézte a SITA szlovák hírügynökség Robert Kičinát, a Nestlé Česko a Slovensko szóvivőjét.

 

Emelkedett ugyanis a stratégiai nyersanyagok, a logisztika, az energia és a csomagolóanyagok ára is, a drágulást a vállalat saját készleteiből csak részben tudja kompenzálni.

 hirdetes_810x300  

 

A drágulás kiterjed például a kávéra, ami a brazíliai fagyok és szárazság, valamint a logisztikai költségek miatt kerül többe. Felmenőben van az búza és kukorica ára, amely a különböző gabonapelyhek árait növeli meg. Felment az étkezési olajok ára is, a cukor drágulása pedig magával ragadta a csokoládék és édességek árait. A csomagolási alapanyagok általános drágulása minden termékkategória árát felfelé mozdította el.

 

A Nestlé a világ legnagyobb élelmiszer és italgyártója, 189 országban van jelen, 328 ezer alkalmazottat foglalkoztat közvetlenül. Szlovákiában Privigyén van üzeme, ahol olyan márkák termékeit gyártja, mint a Maggi vagy a Carpathia.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.