Nyitókép: Getty Images

 

Megszüntetik az idősek és az egészségkárosodottak vásárlási idősávját. A bordó és fekete besorolású járásokban működő telephelyeken eddig szükség volt a vásárlási idősáv kijelölésére a nyugdíjasok és az egészségkárosodott számára.

 

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal október 11-től érvényes rendelete alapján a telephelyeknek maguknak kell megválasztaniuk az általuk előnyben részesített rezsimet, amelyet jól látható helyen ki kell függeszteniük, és a telephelyre csak azokat a személyeket engedhetik be, akik a megválasztott rezsimbe beletartoznak.

 

 hirdetes_300x300  

A telephelyre való belépésre vonatkozó rezsimet nem kötelesek megjelölni az élelmiszerek, drogériák, gyógyszertárak, látszerészek, az egészségügyi segédeszközöket árusító helyek, a kezeléseket biztosító fürdőhelyek, az újságokat és állateledelt árusító helyek, az állatorvosi rendelők, könyvtárak, benzinkutak, javítóműhelyek és az elektronikai gépeket javító szervizek, valamint a gépjárművek műszaki alkalmasságát és az emissziós ellenőrzését végző állomások.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!