Ambrus
  • HUF: 365.99
  • USD: 1.13
  • -3 °C
  • 3 °C
Mindennapjaink

A Pfizer és a BioNTech már 5 éves kortól elérhetővé tenné koronavírus elleni vakcinájukat az EU-ban

Kérvényezték az EMA-nál vakcináik engedélyezését az 5-11 éves korosztály számára

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Lynne Sladky

 

A Pfizer és a BioNTech gyógyszeripari vállalatok pénteken bejelentették, hogy kérvényezték az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA) koronavírus elleni oltásaik alkalmazásának engedélyezését a 5-11 éves korosztály körében is. Ha az EMA zöldet ad a készítménynek, akkor az ilyen kiskorú gyermekek első alkalommal kapnak lehetőséget, hogy beoltassák magukat a koronavírus ellen. Jelenleg az Unióban 12 éves kortól engedélyezik a gyermekek oltását.

 

A Pfizer és a BioNTech jelezték, hogy az EMA-nak átadták a klinikai tesztek eredményeit is, a dokumentáció 2200 hat hónap és 11 év közötti gyermekek teszteredményeit tartalmazza. A felnőttekénél kisebb adag vakcinát kaptak. A vállalatok azt állítják, hogy az tesztek megmutatták, a vakcináik biztonságosak a gyermekek számára is, és hatékony védettséget nyújtanak a koronavírusfertőzés ellen.

 

A Pfizer és BioNTech október elején ugyanilyen engedélyezést kezdeményezett az Egyesült Államokban, jelenleg ott is csak 12 éves kortól lehet beoltatni a gyermekek COVID ellen.

 

A koronavírus Delta-variánsa egyre több gyermeket fertőz meg. Sokan úgy vélik, kizárólag az oltás engedélyezése segíthet abban, hogy ne kelljen az erősebb járványhullám idején bezárni az iskolákat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket