Nyitókép forrása: Békés, 2021. szeptember 2. Elhasznált gumikesztyûk, fecskendõk, ampullák az oltás napján Békésen, a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban 2021. szeptember 2-án. A diákokat a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával oltották be. MTI/Lehoczky Péter

 

Legfeljebb kétéves szabadságvesztésre büntethetik azt az elkövetőt, aki hamis COVID oltási igazolásokat forgalmazott. Az üggyel a trencséni kerületi rendőrkapitányság foglalkozik.

 

A rendőrség közlése szerint, a fellelt hamisítványok két adag koronavírus elleni oltás felvételét próbálták igazolni. A dokumentumokat két orvosi pecséttel is ellátta.

 

A hamisítványok úgy akadtak horogra, hogy a rendőrség az egyik úgynevezett zöld útlevél igénylésnél kiszúrta, hogy az elvileg oltási igazolással rendelkező kérvényező személy nem szerepel a beoltott személyek központi nyilvántartásában. Az is kiderült, hogy az orvosok, akiknek bélyegzőivel ellátták az okmányokat, aznap, mikor a dokumentum szerint az illető megkapta az oltást, nem dolgoztak egyik oltóponton sem.

 

 hirdetes_810x300  

A rendőrség egészségügyi okirathamisítás alapos gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen indított nyomozást. Ha kézrekerítik az elkövetőt, a bíróság 2 éves börtönbüntetést is kiróhat rá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!