Nyitókép forrása: mandiner.hu

 

A DK-s Dobrev Klára gratulált Márki-Zay Péternek, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének az ellenzéki előválasztáson elért sikeréhez.

 

Az EP-képviselő a Demokratikus Koalíció színeiben miniszterelnök-jelöltként indult az előválasztáson vasárnap esti, online is közvetített sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, vasárnap estétől kezdve Márki-Zay Péter a hatpárti ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette, amikor telefonon gratulált, akkor támogatásáról biztosította a kormányfőjelöltet.

 

A politikus arról beszélt, hogy azok, akik „ma este ünnepelnek” és azok, akik egy kicsit „csalódottabbak és rosszkedvűek”, mostantól kezdve nem foglalkozhatnak többet egymással. Szavai szerint csak azzal foglalkozhatnak, hogy a hatpárti ellenzéki összefogás jövő áprilisban hogyan fogja legyőzni Orbán Viktor kormányát és utána „lebontani Orbán Viktor rendszerét”.

 

 hirdetes_300x300  

Dobrev Klára, miután köszönetet mondott az előválasztáson részt vevő aktivistáknak, támogatóknak és szavazóknak, külön köszönetet mondott a DK közösségének is. A kampányba beletett rengeteg munka és a megelőző évek munkája azt eredményezte, hogy a Demokratikus Koalíció megerősödve jött ki és az előválasztásból és az ellenzék legerősebb pártjaként folytatja a küzdelmet az Orbán-rendszer ellen – mondta.

 

Az EP-képviselő kijelentette, büszke arra, hogy a DK egyetlen tagja és politikusa sem felejtette el egy pillanatra sem, hogy pártjuk baloldali és progresszív, ezért az ellenzéki összefogásban továbbra is a baloldali szavazók hangját fogják képviselni.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.