Nyitókép forrása: archiv

 

Egyre kisebb az elfogadottsága a koronavírus-járvány elleni intézkedéseknek, és egyre többen mondják azt, hogy a gazdaság elsőbbséget élvez a járványkezeléssel szemben. Legalábbis erre a következtetésre jutottak egy friss felmérés készítői, akik hat fejlett gazdaságban, az USA-ban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Svédországban és Japánban végeztek közvélemény-kutatást. Május óta németeknél és a briteknél csökkent leginkább a járványkezelést a gazdaságnál előbbrevalónak tartó válaszadók aránya.

 

Németországban a járványellenes fellépés a megkérdezettek 40 százalékánál élvez prioritást most, májusban arányuk még 49 százalék volt. A kilenc százalékos különbség a gazdaságot előnyben részesítőknél jelent meg, az ő arányuk 39 százalékra nőtt.

 

Nagy-Britanniában májusban az emberek 61 százaléka a járványkezelést tartotta fontosabbnak, mára arányuk 42 százalékra esett vissza.

 

 hirdetes_810x300  

Franciaországban a legalacsonyabb járványkezelő intézkedések támogatottsága (36 százalék). Mind a hat országban a többség a szigorú intézkedések újbóli bevezetése ellen foglalt állást, még akkor is, ha kórházak megtelnének koronavírus-fertőzöttekkel.

 

Az első és második hullám idején tapasztalt lakossági hangulat, mint amikor az emberek az erkélyről tapsoltak az egészségügyi alkalmazottaknak, kifulladt. Helyette egyre nagyobb feszültségek alakulnak ki beoltottak és oltatlanok között – főleg az Egyesült Államokban, ahol a válaszadók 58 százaléka nem akarna alacsony oltottságú államba utazni, és a többség az otthoni munkavégzést preferálja, hogy elkerülhesse beoltatlan kollégáit.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!