Nyitókép forrása: pxhere.com

 

A jövő héten megszűnhet a Facebook, vagy legalábbis megszűnik létezni úgy, ahogy ma ismerjük. A The Verge értesülései szerint a vállalatóriás a jövő héten bejelenti új nevét, amely a cégvezérek szerint jobban tükrözi majd a vállalat metaverzummal kapcsolatos célkitűzéseit. Lényegében arról lehet szó, hogy egyetlen új és nagy márka alá csoportosítják be a vállalat egyes szegmenseit, és ennek az integrált márkának csak egyik része lesz a Facebook, az Instagram, a WhatsApp, az Oculus és más alkalmazások mellett.

 

Az indoklás szerint a cég immáron nem csak a közösségi médiáról és annak bajairól akar ismert lenni (értsd: marketing szempontból kilépnek abból a képzettársításból, amely a Facebookot összekapcsolja a tömegbefolyásolással, a személyiségi jogok és adatok megsértésével és az adatvisszaélések véget nem érő gyanúsításaival).

 

A Facebooknál már több mint tízezer alkalmazott dolgozik újfejlesztésű IT hardvereken, mint amilyen az AR-szemüveg is. A cégvezetés hatalmas átalakulásról beszél, illetve arról, hogy a cég túl fog lépni médiavállalat mivoltán.

 

 hirdetes_400x285  

A Facebook helyzete azonban nem túl stabil. A legutóbbi, igen nagy botrányt kavaró szivárogtatást követő szenátusi meghallgatás alaposan lerántotta a leplet a cégről. A szivárogtató, Frances Haugen ugyanis beszámolt róla, hogy a vállalat azért nem alkalmazta biztonsági algoritmusokat, amelyek kizárták volna a járvány idején (és máskor is) terjedő álhíreket, mert akkor az emberek kevesebb időt töltöttek volna a közösségi hálón, ami kevesebb hirdetéskattintással járt volna – a Facebooknak pedig megcsappantak volna a reklámbevételei.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!