Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

„Soha többé, stop!” – jelmondattal indul holnap 14 órakor Budapesten a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szervezésében a 2021-es Békemenet, amely az 1956–os eseményeknek, valamint a 2006-os rendőrterrornak kíván emléket állítani.

 

A szervezők több százezer résztvevőre számítanak, akik a Műegyetemtől a Szabadság híd–Vámház körút–Károly körút–Erzsébet tér útvonalon vonulnak majd a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez, ahol 15 órától részt vesznek az állami ünnepségen és meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnök beszédét.

 

Ma este pedig az immár hagyományos fáklyás emlékmenet vonult a Műegyetemtől a Bem térig.

 hirdetes_810x300  

 

Az idei október 23-ai központi ünnepségsorozat a Műegyetemnél található ’56-os emlékmű megkoszorúzásával és Novák Katalin családokért felelős miniszter ünnepi köszöntőjével kezdődött. Novák Katalin azt mondta: kevesen mernek kiállni az igazság mellett, kevesen vállalják az egyenes beszédet, kevesen mernek határozottan dönteni, kevesen vállalják a valódi szabadság melletti kiállást, ha azért folyamatosan támadásokat kapnak. A magyar tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy az eloldalgásból, a hamis kompromisszumokból, az igazság elhallgatásából nem lesz boldog, kiteljesedett élet.

 

„1956 mi vagyunk, mi, magyarok. Nem mi változtunk. Európa gyávább fele felejti el újra létének lényegét: a belső és a külső szabadság együttes megvalósítását”.

 

– fogalmazott a miniszter.

 

MTI/Hirado

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.