Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/John Minchillo

 

Alec Baldwin amerikai színész a Rust című western forgatása közben feltehetően egy szerencsétlen véletlen folytán lelőtte a film operatőrét, Halyna Hutchinst és rendezőjét, Joel Souzát. A hírről a Variety számolt be a rendőrségre hivatkozva. A nyomozók szerint a lövéseket egy olyan fegyverből adták le, ami kellékként szolgált.

 

A 42 éves operatőrt helikopterrel szállították a forgatás helyszínétől 70 kilométerre lévő kórházba Albuquerque-be, ott azonban belehalt sérüléseibe. A nőt feltörekvő tehetségként tartották számon a szakmában, Instagram-oldalán fáradhatatlan álmodozóként és adrenalinfüggőként jellemezte magát. Ukrajnában született, a sarkkörön nevelkedett a szovjet hadsereg egyik bázisán.

 

A 48 éves Souzát, akit szintén meglőtt Baldwin, a Santa Fe-i kórházba szállították, ahol jelenleg az intenzívosztályon kezelik, állapotáról egyelőre nem közöltek információkat.

 

  hirdetes_300x300   

A Santa Fe-i seriff hivatala a szerencsétlenséggel kapcsolatban közölte, hogy egyelőre senkit sem vádolnak és senkit sem helyeztek őrizetbe. A nyomozók megkezdték a tanúk kihallgatását. Közleményük szerint egyelőre úgy tűnik, hogy az egyik jelenetben egy kellékként használt lőfegyver sült el. A nyomozók vizsgálják, hogyan és milyen típusú lövedéket lőttek ki.

 

A Rust egy westernfilm, melyet a rendező Souza írt, Baldwin pedig producerként is közreműködik. A film egy 13 éves fiúról és öccséről szól, akik magukra maradtak szüleik halálát követően Kansasban. Végül nagyapjukkal kell elmenekülniük a környékéről, mert a gyereket egy helyi farmer véletlen meggyilkolásáért halálra ítéltek. Az ismert színész a filmben a nagyapa Harland Rust szerepét alakítja.

 

spravy.rtvs.sk, 24.hu

Megosztás:
Címkék: alec baldwin

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!