Nyitókép: Körkép.sk

 

Szlovákiában októberben is folytatódik az őszi idő. A napos, meleg napokat, amikor a hőmérő higanyszála a 15, sőt, akár a 20 fokot is elérheti, alacsonyabb nyomású frontátvonulás váltja, melyek átmeneti lehűlést, csapadékot hozhatnak.

 

Az elkövetkező napokban jellemzően mégis inkább napos, száraz idő várható.

 

Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a jövő héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet. 

 hirdetes_400x285  

 

Hétfőn a ködfoltok megszűnése után országszerte derült, napos, száraz idő várható.

 

Keddre virradóra nagyobb eséllyel az ország nyugati részein képződik köd. Ennek feloszlása után általában többórás napsütés várható. A nap második felében előfordulhat gyenge eső, zápor.

 

Szerdán reggelre a kevésbé felhős tájakon köd képződhet. Délelőtt a köd feloszlik, általában több órára kisüt a nap. A nap első felében nyugaton és délen néhol előfordulhat gyenge eső, zápor.  A minimumok mínusz 4 és plusz 6, a maximumok 12 és 16 fok között alakulhatnak.

 

Csütörtökre és péntekre virradóra is köd képződik, feloszlása után napos, száraz idő várható. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 6, a csúcshőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű.

 

Szombaton és vasárnap is többfelé várható köd, de annak feloszlása után napos, száraz idő várható. A szél viszont élénk, néhol erős lehet. Szombaton hajnalban mínusz 2 és plusz 7, napközben 13 és 18 fok közötti értékek várhatók. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 8 fok között, délután 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

 

Teraz.sk/MTI/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.