Nyitókép: SITA

 

A válaszadók több mint egyharmada fogalmazott úgy, hogy a járvány miatt rosszabbodott a magánélete, és gondokat okozott a tanulmányokban vagy anyagi értelemben.

 

A foglalkoztatottak 42 százaléka számára a járvány negatívan befolyásolta a munkaidőt, derül ki a HR Pulse felméréséből, melyet a Profesia-val együtt az Open HR fórum készített. A válaszadók egyharmada ismerte el, hogy a pandémia negatívan hatott magánéletükre.

 

A legnehezebb a felmérésben részt vevők szerint a munkaidő megőrzése volt, amivel az alkalmazottak 41 százaléka találkozott. További 30 százalékuk elismerte, hogy az otthoni munkavégzés közben kevésbé tudnak összpontosítani. A legnagyobb probléma az otthoni munkavégzés során ilyen szempontból a családi élet és a munka összehangolása, a megfelelő munkakörnyezet, illetve a kollégákkal való kapcsolat kialakítésa.

 hirdetes_300x300  

 

Ugyanakkor kiderült a felmérésből az is, hogy a munkavállalók gond nélkül megbirkóztak az új informatikai kütyükkel, illetve az online találkozók megbeszélésével. Gyorsan hozzászoktak ezekhez.

 

Tízből négyen azt válaszolták, hogy a járvány alatt többet kezdtek el foglalkozni lelki egészségükkel, főleg a 29-39 év közöttiek. 18-29 éves kor között még többen kezdtek el odafigyelni saját lelkivilágukra.

 

A felmérés válaszadóinak több mint fele mondta azt, hogy a járvány legnagyobb előnye számukra a rugalmas munkaidő, mivel így jól össze tudják hangolni a magánjellegű dolgaikat is.

 

A felmérés június 16. – augusztus 31. között 3203 válaszadó megkérdezésével készült Szlovákiában.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!