Nyitókép: hungarytoday.com

 

Közelednek az ünnepek, mindenszentek és a halottak napja. Ilyenkor az emberek nemcsak otthonaikban, hanem a temetőben is megemlékeznek elhunyt szeretteikről. A sírokra különböző díszeket, kegyeleti virágokat, koszorút helyeznek.

 

Fő a biztonság 

 

A temető környéki megnövekedett forgalom a csalók, tolvajok számára is vonzó. Könnyen megeshet, hogy feltörik az autót és ellopják értékeinket, a táskát, mobiltelefont, virágot. Az őrző-védő szolgálatok ezért felhívják a figyelmet arra, hogy vigyázzunk értékeinkre. Figyeljünk arra, hogy a gépjárművet bezárjuk és csak a legszükségesebb tárgyakat vigyük magukkal a temetőkbe.
Ha az értékeink mégis velünk vannak, a temetőnél való leparkolás előtt tegyük el azokat az üléstérből, ezzel is elkerülve, hogy a tolvajok felfigyeljenek az autóban tartott tárgyakra.
Amennyiben nincs nálunk táska, úgy értéktárgyainkat rakjuk biztonságos zsebbe. Ha van nálunk táska, azt megkülönböztetett figyelemmel óvjuk magunkhoz közel, folyamatosan szem előtt tartva.
Kép: istockphoto.com
Fontos szempont az is, hogy mielőtt az ember elhagyja otthonát, a nyílászárókat zárja be. Ezt még akkor is meg kell tenni, ha rövid időre hagyjuk el a lakást.

Meghosszabbított nyitvatartás 

 

Érdemes felkeresni az adott település honlapját, közösségi oldalát, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy ezekben a napokban a sírkert fenntartója és üzemeltetője meghosszabbítja a temető nyitvatartási idejét. Továbbá vannak olyan helyek, ahol a biztonságra is odafigyelnek, így  külön szolgálatot is biztosít az adott település vezetése.

 hirdetes_810x300  

 

Óvjuk a környezetet is!

 

A kegyeletgyakorláshoz beszerzett rengeteg tárgy, virág egy része idővel a szemétbe kerül. A tisztaság megőrzése érdekében a hulladékba kerülő dolgokat a látogató helyezze egyenesen a kukába. Azaz ne dobálja szét azokat, hiszen mások és a fenntartó dolgát is megkeseríti ezzel. Ha a temetőben adott a lehetőség  a zöld hulladék és a műanyag szeparálására, használja ki azt.

 

Kép: timeanddate.com

 

Előzzük meg a tüzet! 

 

A megemlékezések során a látogatók gyakran mécsest gyújtanak. Figyeljen oda arra, hogy ezt az előírásoknak megfelelően, biztonságosan tegyük!

 

Közlekedjünk körültekintően!

 

Az ünnepek során megnövekedik a gépjármű és a gyalogos forgalom, ezért mindenki legyen körültekintő és közlekedjen óvatosan és biztonságosan!

 

Kép: timeanddate.com

 

Áldott ünnepeket és meghitt megemlékezést mindenkinek!

 

Körkép.sk/police.hu/noviny.sk/Nyárasd FB-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.