Nyitókép: iStockphoto

 

A dohányzásról való leszoktatás részeként e-cigarettát írhatnak fel a nikotinfüggőknek Nagy-Britanniában, írja a CNN. Az egészségügyi eszközöket szabályozó brit hivatal adott útmutatást erről a kormánynak, akik pénteki közleményük alapján lépnének előre az ötlettel.

 

Az e-cigi gyártók, mint más esetben az orvosi cégek, maguk kell megkeressék a szabályozó hivatalt a termékeikkel, amelyek hasonló vizsgálaton mennek majd át, mint minden más egészségügyi eszköz.

 

 hirdetes_810x300  

A közlemény szerint az elektromos cigaretták sem veszélytelenek, de brit és amerikai szakértők véleményeire alapozva jóval biztonságosabbak, mint a hagyományos dohányzás, még akkor is, ha az e-cigihez használt folyadékokban található vegyszerek hasonlóan egészségtelenek.

 

Szakértők szerint sokan azért sem állnak át az e-cigire, mert nem ismerik, vagy nem tudják megfizetni az ehhez szükséges eszközöket, ebben segíthet a kormány kezdeményezése. Ehhez hasonló intézkedést eddig csak Ausztráliában vezettek be, itt orvosi recept kell az e-cigaretta folyadékokhoz, de nincsenek országosan bevizsgált és jóváhagyott termékek. A brit intézkedés vélhetően hosszú időbe fog telni, míg életbe lép.

 

HVG/CNN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!