Nyitókép forrása: Wilfried Pohnke képe a Pixabay -en.

 

A Median közvéleménykutató ügynökség legfrissebb felmérése szerint a 16-35 év közötti fiatalok az egészségügy helyzetét és a korrupciót tartják az ország legfőbb problémájának. Ezeken kívül problémás területnek tartják az oktatásügyet, a politikai kultúrát és az életszínvonal alakulását is. A felmérést 1001 személy megkérdezésével a Median készítette október 18. és 22. között, az elnöki hivatal megbízásából.

 

A legkevésbé problémás területnek a fiatalok a külpolitikai helyzetet, a migrációt, a drogot és bűnözést tartják. Csak a megkérdezettek 39 százaléka aggódik „szélsőségesen” vagy „nagyon” a klímaváltozás miatt. Másik negyven százalékuk csak mérséklet aggodalmat érez a klímaváltozás miatt, 15 százalék pedig egáltalán nem aggódik.

 

A felmérés szerint a klímaváltozást leginkább a nők és a legfiatalabb, 16-25 éves korosztály tartja különösen problémás területnek.

 

 hirdetes_300x300  

Ugyanakkor több mint 70 százalék úgy véli, hogy az emberiség kudarcot vallott a bolygó védelmét illetően, és több mint 50 százalék szerint az életük rosszabb lesz a klímaváltozás miatt, mint szüleiké volt.

 

A megkérdezettek több mint fele úgy véli, hogy a politikusok a klímaváltozás kérdésében elárulták a következő generációkat, 57 százalékuk szerint a politikusok hazudnak arról, milyen lépéseket tettek a klímaváltozás megakadályozása érdekében, és két harmaduk szerint a politikusok csalódást keltő lépéseket tettek ezen a területen.

 

A fiatalok több mint 86 százaléka hajlandó önként szelektálni a hulladékot, 73 százalékuk pedig hajlandó takarékoskodni a vízzel és elektromos árammal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.