Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Novembertől a pozsonyi városi tömegközlekedésben a trolibuszok már nem háromjegyű számokkal lesznek jelölve. A változásra 40 év után kerül sor. A Pozsonyi Tömegközlekedési Vállalat (DPB) ezzel bevezeti a városi tömegközlekedés vonalainak egységes számozását, amellyel egyértelműen különbözni fog az elővárosi regionális autóbuszoktól. Mindemellett novembertől a fővárosban új megállóhelyeket is létesítenek, bizonyos vonalakat pedig újabb összeköttetésekkel erősítenek meg.

 

A DPB szerint a trolibuszok számozását illető változás fő oka, hogy a 201–212 számsort a regionális vonalak fogják használni.

 

 hirdetes_300x300  

„November közepétől az integrált közlekedésben új járatok indulnak majd Erdőhátra, amelyek a szabaddá váló számozást fogják használni“

 

– tájékoztatott Martin Chlebovec, a DPB szóvivője.

 

A 212-es trolivonal új számozása 42-es lesz, a 211-es vonalé 45, a 210-es vonalé 40, a 209-es vonalé 49, a 208-as vonalé 48, a 207-es vonalé 47, a 205-ös vonalé 60, a 204-es vonalé 64, a 203-as vonalé 44, a 202-es vonalé 72, míg a 201-es vonal újonnan a 71-es számot fogja viselni.

 

Változatlan marad a 33-as, az N44-es, az N47-es és az N72-es vonal.

 

Fotó: TASR/Jaroslav Novák

 

A féléves átmeneti időszak alatt a trolivonalakat az utazási menetrendben és a jármű szélvédőjén is kétféleképpen fogják jelölni, a régi és az új számozással is.

 

A Pozsonyi Tömegközlekedési Vállalat novembertől új megállóhelyeket is létesít, a kiválasztott vonalakat pedig további összeköttetésekkel erősíti meg.

 

Pozsonybesztercén (Záhorská Bystrica) például egy új megállót létesítenek (Pod vŕškami), a pozsonyi dombos térségek jobb kiszolgálását pedig a Drozdová névre keresztelt új megálló fogja biztosítani. A vereknyei 78-as vonalnak egy új megállója lesz (Pod gaštanmi), a Pozsonyligetfalut a városközponttal összekötő 80-as vonalon megszűnik a Kopčany végállomás, helyette az újonnan kialakult Nesto negyedbe lesz átirányítva a vonal.

 

Mindemellett néhány megálló új elnevezést kap: a ČOV Devínska Nová Ves újonnan Napájiskára változik, a Partizánska Svoradovára, a Panorama City Landererovára, a Technopol Kutlíkovára, az OC Dubrawa új megnevezése Pri Hrubej lúke lesz, míg a Pri kaplnke Bystrická sadyra módosul.

 

A 71-es (201) és a 42-es (212) trolivonalak novembertől reggeli járatokkal bővülnek, míg a 42-es vonalon az esti járatokat is megerősítik a vereknyei temetőtől.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!