Nyitókép: pxhere.com

 

Járványügyi besorolástól függetlenül minden járásban meg lehet tartani az istentiszteleteket, miséket, azonban csak létszámkorlátozással. A Közegészségügyi Hivatal emlékeztet, hogy a járások besorolása és a választott rezsim függvényében be kell tartani a létszámkorlátozásokat.

 

A narancssárga, piros és bordó járásokban a beoltottak számára létszámkorlát nélkül tarthatók misék, istentiszteletek. Az OTP rezsim (oltottak-teszteltek-a fertőzésen átesettek) kiválasztása esetén narancssárga járásokban beltéren legfeljebb a kapacitás 25 százalékáig vehetnek részt a miséken a hívek, kültéren pedig 50 százalékig.

 

A piros járásokban beltéren és kültéren is a kapacitás 25 százalékáig fogadhatók a hívek. A bordó járásokban ugyanez a megkötés azzal a kiegészítéssel, hogy legfeljebb 50 fő lehet jelen az alkalmakon.

 

 hirdetes_810x300  

Ha a miséket, istentiszteleteket az ún. alap rezsim (nem számít, hogy valaki be van-e oltva) szerint tartják meg, úgy a narancssárga járásokban kültéren az állóhelyeken legfeljebb 100 beltéren 50 fő lehet jelen, míg az ülőhelyeken kültéren a kapacitás feléig – maximum kétszáz, beltéren 25 százalék – legfeljebb 100 fő engedhető be.

 

A piros járásokban 15 négyzetméterre 1 fő juthat, ugyanez érvényes a bordó járásokban is.

 

A fekete besorolású régiókban a teljesen beoltottak esetében is érvényes a létszámkorlátozás, mégpedig maximum 100 főig. Az OTP rezsim esetében 15 m2/fő, az alap rezsim kiválasztása esetén pedig 25 m2/fő a megkötés.

 

Szlovákiában hétfőtől 36 járás kapott fekete besorolást, 34 járás bordó, 7 járás piros és két járás narancssárga.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!