Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Andre Penner

 

Lewis Hamiltont és Max Verstappent is megbüntette sportfelügyelőség a Sao Pauló-i Nagydíj időmérőjét követően. Mindkét Forma-1-es pilóta világbajnok esélyes, ám mindkettő fennakadt a rostán.

 

Hamilton azért, mert a hátsó szárnya nem felelt meg a technikai szabályoknak. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a hátsó terelőszárny két eleme nyitott állapotban nagyobb szöget zárt be az előírtnál, ami az egyenesekben tisztességtelen előnyt biztosíthatott Hamiltonnak. A sportfelügyelő bizottság hangsúlyozta, hogy aligha lehet szó szándékos csalásról, mivel a korábbi ellenőrzések során rendre rendben találták a kérdéses elemet. Ettől függetlenül Hamilton kizárták a brazil időmérőről, ennek megfelelően a 20., vagyis az utolsó helyről rajtol majd vasárnak, és 24 köre lesz, hogy felküzdje magát az élre. Motorelemcseréért azonban 5 helyes rajtbüntetése is van.

 

Világbajnoki riválisa, Max Verstappen is büntetést kapott, ám őrá pénzbírságot szabtak ki 50 ezer euróértékben, amiért megtapogatta Hamilton autójának épp azon terelőszárnyát, ami miatt Hamilton végül a sor végére került.

 

 hirdetes_400x285  

Verstappen 19 ponttal vezet Hamilton előtt a világbajnoki pontszerző versenyben, és még négy futam áll előttük.

 

Körkép.sk, NemzetiSport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!