Nyitókép forrása: youtube.com/reprofotó

 

A Soros György hálózatának érdekeltségébe tartozó SME napilap szerkesztői a közösségi hálón estek neki válogatott sértésekkel Sima Martausová (férje után ma már Magušinová) vállaltan keresztény értékeket valló szlovák énekesnőnek. Peter Tkačenko kommentátor gúnyirat írását említette, Rado Ondřejíček, a Cynická obluda gúnyportál szerzője pedig sérülteknek, rokkantaknak nevezte a keresztényeket.

 

„Valaki írt már gúnyiratot Sma Martausováról, vagy megint nekem kell megcsinálni?”

 

írta a Twitteren a SME napilap kommentátora, Peter Tkačenko. A bejegyzés alatt kibontakozó beszélgetésben aztán azt írja, hogy az énekesnő zenei teljesítménye „szó szerint infantilis horror”. Az infantilis jelentése lelki vagy testi fejlődésben visszamaradt személy. Erre reagálva a szatirikus Cynická Obluda oldal szerkesztője, Ondřejíček azt írta:

 

 hirdetes_400x285  

„Ő egy keresztény. Nem szabadna kigúnyolni a sérülteket”

 

jegyezte meg epésen.  Ondřejíčekről érdemes tudni, hogy a várandós nők támogatására törvényt beterjesztő Anna Záborskát és társait (OĽANO frakció) több fórumon is klérofasisztáknak nevezte. Magušováról később még kifejti, hogy szerinte zenéje „kreativitást nélkülöző, nyálas, giccses szar”.

 

Tkačenko mindehhez még hozzáfűzte, hogy „bevarrhatnák” az énekesnő száját, „legalább megakadályoznák az újabb produkcióját”. Ezt követően pedig további megjegyzéseket tettek Magušinová férjére, Michal Magušínra is, aki történetesen a Postoj szlovák konzervatív lap szerkesztője.

 

„Lol, az a fráter a Postjojból. Pont passzol a leporellós világához”.

 

A dolog lényege nem pusztán a nem túl színvonalas társalgás tartalma, hanem az, hogy elvileg mindkét illető a tolerancia és egyéni szabadság élharcosának hazudott balliberális ideológia szószónoka, mindketten aktívan tevékenykednek Szlovákia egyik legnagyobb lapjánál mint véleményvezérek. A progresszívok túlkapásainak fenti példája nem az egyetlen, ráadásul nem is a legsúlyosabb. Májusban Soltész Árpád, közismerten szélsőliberális nézeteket valló újságíró is a konzervatív újságírók lelövésével tréfálkozott (?) – mindezt úgy, hogy egykor a Ján Kuciakról elnevezett oknyomozó központ vezető munkatársa volt.

 

Forrás: Postoj.sk

 

Gyimesi: Így kell hát elképzelni a liberális toleranciát

 

A Magušinová elleni liberálfasiszta megszólalások kapcsán Gyimesi György (OĽANO) parlamenti képviselő is posztolt bejegyzést a Facebookon. Tkačenko és Ondřejíček támadását „nehezen alulmúlható mélységnek” nevezte. Kiemelte, hogy Magušinová ráadásul nem szokta kommentálni a politikai történéseket, nem készül politikai pályára, és sosem kritizálta a két véleményvezért. Annyit tett, hogy nyíltan kereszténynek vallja magát.

 

„Véleménye és hite miatt ez a két komplexusos, (Simával ellentétben) rendkívül rút, a liberalizmus és az úgynevezett szabadság fanatikus követői közé tartozó, Soros-lapban ténykedő egyén kigúnyolta és „sérültnek” titulálva őt azért, mert hívő”

 

írta Gyimesi, majd hozzátette:

 

„Így kell tehát elképzelni a sokat hirdetett toleranciát, szabadságot és nyíltságot az ő olvasatukban. Ha különbséget keresnénk a liberális újságíróielit és Kotlebáék kijelentései között, aligha találnánk, mert nincs köztük semmi különbség. (…) Mindezt azért, mert megtehetik. Ők azok, aki megszabnák, mi helyes és mi nem az. És minden, ami szemben az ő világképükkel, azt el kell tiporni, még jobb eltüntetni a föld színéről. Szégyelljék magukat!”

 

írta.

 

 

Golyóval „oltanák be” a konzervatív újságírókat – így tombol a liberálfasizmus Szlovákiában

 

Körkép.sk, postoj.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.