Nyitókép forrása: SITA/ITAPA Branislav Bibel

 

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes elítélte a keresztény énekesnő és általában a keresztények elleni szóbeli támadásokat a SME szlovák liberális napilap újságírói részéről. Az esetről mi is beszámoltunk. A rosszindulatú és gyűlöletbeszéd határát súroló keresztényellenes gúnyolódás célpontja egy szlovák énekesnő volt, aki bevallotta, hogy keresztény. A SME szatirikus rovatának vezetője pedig nem csak őt, hanem általában a keresztényeket titulálta lelki sérülteknek. Remišová szerint a két újságíró kijelentései a totalitárius időket idézi. Az ügyben azóta megszólalt Beáta Balogová, a Soros György érdekeltségéként emlegetett országos lap főszerkesztője is, aki a szlovák politikusokat megszégyenítő profizmussal beszélt mellé.

 

Remišová a Facebookon azt írta, hogy a keresztények elleni szóbeli támadások a kommunista időkbe vetik vissza a társadalmunkat. A  két újságíró ominózus kijelentéseit pedig az intolerancia és extrémizmus mintapéldáinak nevezte.

 

„Utoljára a kommunista rezsim ideológusainak ténykedése idején találkoztam a vallásosság ehhez nagyon hasonló lejáratásával, amikor kiállítottak az osztály közepére, és egy órán keresztül gúnyoltak csak azért, mert a szüleim vállalták vallásosságukat”

 

írta a Za ľudí elnöke. Hozzátette, hogy a vallásszabadságot és a vallások tiszteletben tartásának elvét a bársonyos forradalommal sikerült kivívni, ám úgy véli a mostani ügy fényében, hogy tévedett.

 hirdetes_810x300  

 

„Évek óta figyelmeztetjük az embereket a szélsőségesek megnyilvánulásaira és arra, hogy milyen mértékben ártanak a társadalomban és forgatják fel azt. Mindig igyekeztem háttérbe szorítani ezeket az ártalmas jelenségeket, és úgy gondoltam, hogy ezt a harcot minden tisztességes emberrel együtt viseljük. (…) Tévedtem. Sosem gondoltam volna, hogy egyesek épp egy véleményformáló napilaptól fogják közvetlenül ilyen szélsőséges eszközökkel megbontani a társadalom egységét”

 

írta.

 

 

A SME napilap főszerkesztője csak a délután második felében reagált a történésekre. Facebook-bejegyzése azonban nem tartalmaz semmi konkrétumot, csak homályos utalásokat a humor és támadás közötti határok elmosódottságáról.

 

„Az, hogy ‘ő keresztény, nem szabadna kinevetni a sérülteket’, hülye megjegyzés és elviszi az egyszerű nemtetszést jelző kijelentést egy olyan irányba, ahol a kritika már kevésbé védhető”

 

írta, majd egy másik bekezdésben a két újságírót bírálókat kezdi el kritizálni:

 

„Számolnunk kell azzal, hogy az újságírókkal szemben a társadalomnak nagyobb elvárásai lesznek. Mert gyakran mi határozzuk meg a határokat. Például azzal, ahogy egy ilyen incidenst újságíróként értékelünk, vagy nem használjuk fel újabb ostoba általánosításra. Hogy megfelelő mértéktartással közelítünk-e a dolgokhoz, vagy magunk visszük el a történéseket a Sorosról szőtt konspirációk felé”

 

írta, majd hozzátette, hogy nem akarják elveszteni a humor, a vicc és az irónia  előjogait, és hogy szükség van a vallás és a fanatizmus kifigurázására.

 

 

A Soros-lap véleményvezérei kigúnyolták a keresztény énekesnőt, és szellemi sérültnek nevezték a keresztényeket

 

Szijjártó-interjú a Soroshoz köthető szlovák napilapban – megégette magát üres vádaskodásaival a SME riportere

 

Középiskolás aktivistákat toboroznak a liberális alapítványok Szlovákiában az LGBTI-propaganda iskolai terjesztéséhez

 

Golyóval „oltanák be” a konzervatív újságírókat – így tombol a liberálfasizmus Szlovákiában

 

Korčok “partneri viszonyt” emleget, de közben szélsőliberális propagandát folytat

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.