Nyitókép forrása: Körkép.sk/KL

 

A kormány által csütörtökön elfogadott szigorított COVID-automata keményebb korlátozásokat vezet be hétfőtől (november 22-től) a beoltatlanok számára. A szabályok a következő hetekben (mindkét irányba) módosulhatnak, ám lényegében lockdownt jelent a beoltatlanok számára. Korlátozások nélkül azonban a beoltottak és az átesettek sem ússzák meg, és az új szabályok ismét beavatkoznak a sportélet menetébe is.

 

A zöld és narancssárga járásokban a tömegrendezvényekre voantkozóan nincsen felső korlát, csakhogy az országban jelenleg ilyen besorolású járások nincsenek. A vörös (ebből csak két régió van, Pozsony és a Dunaszerdahelyi járás), a bordó és fekete járásokban azonban csak az OP-személyeket (oltási vagy átesettségi igazolással rendelkezők) engedik be. Vörös járásban a tömegrendezvény résztvevőinek felső határa 200 fő, bordóban 100, feketében 50.

 

Lehet választani rendezvényeknél még az OTP-rezsimet is, ám ebben az esetben maximum 6 főt lehet vendégül látni. Ezek a szabályok, egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a sporteseményekre is vonatkoznak majd.

 

  hirdetes_300x300   

A COVID-automata módosításairól részleteket alábbi cikkünkben olvashat:

 

Szigorított COVID-automata: Tesztelés a munkavégzéshez, korlátozott vásárlások és a “humanitárius katasztrófa”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.