Nyitókép: asiaone.com

 

Hamarosan megérkezik az év legszebb ünnepe, a Karácsony.  Idén is sok olyan család van, akik nem tudják megajándékozni gyermeküket. A Komáromi járásban ezért önkéntesek ajándékgyűjtést tartanak olyan gyermekek részére, akik hátrányos helyzetű családokból származnak. A kezdeményező Timle Tímea Tünde Komáromszentpéterről.

 

 

Ajándékozni lehet ruházatot, iskolaszert, játékot, kifestőt, vagy akár édességet is. A karácsonyi meglepetést pedig egy cipősdobozba kell becsomagolni.

 

 hirdetes_810x300  

 

„A lényeg, hogy fel kell tüntetni a gyermek nemét, életkorát, hogy a megfelelő nemű és korú kis emberkéhez kerüljön az ajándék”

 

– magyarázta a részleteket Baranyai Mónika bogyai önkéntes.

 

Kép: forbes.com

 

A szervezők elmondása szerint a dobozok természetesen bontatlanul kerülnek a gyermekekhez, ezért fontos a pontos megjelölés. Az ajándékokat november végén szállítják Komáromba. Ha a koronavírus-járvány ezt lehetővé teszi, akkor az ajándékok egy Mikulás partin lesznek szétosztva karácsonykor. Amennyiben nem valósulhat meg a rendezvény, úgy személyesen viszik ki a gyermekeknek a meglepetéseket.

 

Aki szeretné szebbé tenni a gyermekek karácsonyát, az az elkészített csomagot Bogyán (134-es házszám) adhatja le.

 

A fenti gyűjtés mellett egyéb karácsonyi jótékonykodást is tartanak a nehéz sorsú gyermekek részére. akiknek sajnos alig jut ki az élet igazi öröméből.

 

 

A Dunaszerdahelyi járásban is többféle gyűjtést szerveznek. Az egyik ilyen Vásárúton kezdődik november 19-én, pénteken. A gyűjtőhelyek között vásárúti és dunaszerdahelyi helyek is találhatóak.

 

A nagyfödémesi alapiskolában „Segítünk szívből, szeretettel” jeligével hirdették meg az Egydoboznyi szeretet gyűjtést. A Galántai járásban található oktatási intézménybe december 2-től adható le a cipősdobozba rakott meglepetés (pl. édesség, játék stb.)

 

 

 

A szervezők az érintett családok nevében is köszönik az ajándékokat.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.