Nyitókép: Magyarország Kormánya/YouTube (Screenshot)

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország!“ című műsorában elmondta, hogy a hétfőn indult oltási akcióhét sikerén felbuzdulva a tegnapi kabinetülésen a kormány arra jutott, hogy az oltási akcióhetet további egy héttel meghosszabbítja.

 

Orbán aláhúzta, hogy az idei évben lehet „nagy karácsony”, de csak akkor, ha a harmadik oltást felvevők száma megnő, majd hozzátette: a legtöbben a harmadik dózist veszik most fel, a legkisebb az első vakcináért jelentkezők aránya.

 

Míg Magyarországon 20-21 százalék vette fel eddig a harmadik oltást, addig szerte Európában ez az arány jelenleg csak 6-7 százalék. A szomszédos országok lezárásos  stratégiájával kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott, hogy a megoldás a harmadik oltásban, és nem a lezárásokban rejlik. Egyben elítélte Jens Spahn német egészségügyi miniszter minapi kijelentését, miszerint a tél végére Németországban csak oltott, gyógyult és halott emberek lesznek.

 hirdetes_300x300  

 

Az első, 130 ezer adagos szállítmány várhatóan december 20-án érkezik meg Magyarországra abból a vakcinából, amit a 5-11 évesek számára fejlesztettek ki.

 

A migrációs krízist érintve Orbán Viktor kijelentette, hogy nem lehet azt büntetni, aki a fizikai határvédelmet biztosítja, pedig Brüsszel épp ezt teszi. Magyarország idén eddig 100 ezer bevándorlót tartóztatott fel a déli határon, ami 100 ezer bűncselekményt elkövető embert jelent egyben, hiszen ezek az emberek illegális határátlépést követtek el.

 

„Nem bezárjuk őket, hanem a kerítés másik oldalára visszavisszük őket, de ez nem tetszik az uniónak, és ők beengednék ezt a 100 ezer embert.”

 

– mondta a miniszterelnök, amit azzal egészített ki, hogy a legújabb német kormányprogram újfent célként jelölte meg a bevándorlást, és bevándorlóország akar lenni, miközben Magyarország ezt továbbra is elutasítja.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!