Nyitókép: SITA/Marko Erd

 

Pozsonyban november 29-től, hétfőtől az aktuális lockdown miatt a városi tömegközlekedés járatai a szünidei menetrend szerint fognak közlekedni. Az egyes járatok összeköttetései a „munkanap – iskolai szünet“ menetrend szerint fognak járni. A 2-es, 4-es, 5-ös és 14-es iskolai járatok azonban továbbra is közlekedni fognak – tájékoztatott Martin Chlebovec, a Pozsonyi Tömegközlekedési Vállalat (DPB) szóvivője.

 

„Alaposan megfontoltuk a szünidei menetrend bevezetését, de a járatok működtetését nagyban befolyásolja az utasok csökkenő és a víruspozitív sofőrök növekvő száma“

 

– mondta a szóvivő.

 

 hirdetes_810x300  

A vállalat leszögezte, hogy számukra az utasok egészsége és biztonsága jelenti az elsőszámú prioritást, ezért továbbra is folytatják a tömegközlekedési eszközök intenzív fertőtlenítését.

 

„Miután a járművek visszatérnek a munkájukból naponta letisztítjuk az érintkezési felületeket, fogantyúkat, kapaszkodókat, gombokat, jegyérvényesítő gépeket, padlót, ablakkereteket és a légkondicionáló szellőzőjét“

 

– jegyezte meg Chlebovec, hozzátéve, hogy a komplex tisztítás során a mennyezetet mélytisztításnak vetik alá, az üléseket pedig kiteppelik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!