Nyitókép: Körkép.sk

 

A szigorúbb szabályozások célja, az omikron vírusvariáns elleni védekezés

 

Keddtől, novemberben 30-tól kezdődően minden, az Egyesült Királyságba beutazó személy köteles a második napon PCR-tesztet végeztetni, és annak eredményéig izolációban kell maradnia. Az intézkedés a beoltott utasokra is vonatkozik, tájékoztatott a szlovák külügyminisztérum.

 

A PCR-tesztre való regisztrációra az érkezést megelőző 48 órával van lehetőség, miközben az érkezés nulladik napnak tekintendő. Egyúttal minden beérkező utas köteles kitölteni az ún. passange locator form nevű formanyomtatványt. A szigorúbb szabályozás célja a koronavírus új, omikron változatával szembeni védekezés.

 hirdetes_300x300  

 

A szlovák külügy egyúttal arról is tájékoztatott, hogy nem ajánlja állampolgárainak a dél-afrikai régióba való utazást. Erre vonatkozóan hármas fokozatú, ne utazz az adott régióba típusú ajánlást tett közzé. Az intézkedés célja ugyanúgy az omikronnal szembeni védekezés.

 

Az ajánlás a következő afrikai országokra vonatkozik:

 

Dél-Afrika, Namíbia, Lesotho, Eswatini, Zimbabwe, Botswana és Mozambik. A külügyi tárca figyelmeztet arra is, hogy az ezekbe az országokba tartó, és onnan érkező légijáratok korlátozva vannak.

 

Szükség esetén az ott tartózkodó utasok Szlovákia pretóriai nagykövetségét kereshetik a +27 833 041 599 telefonszámon.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!