Bernát, Felícia
  • HUF: 384.68
  • USD: 1.06
  • 17 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Sebastian Kurz: „Nem vagyok szent, de bűnöző sem“

A Körkép.sk összefoglalta az osztrák ex-kancellár sajtótájékoztatójának legfontosabb pillanatait

Nyitókép: APA/Screenshot

 

„Itt állok ma Önök előtt és az osztrák szövetségi kormány(ok)ban eltöltött tíz évemre tekinthetek vissza – először mint államtitkár, aztán mint külügyminiszter, végül mint kancellár.”

 

– mondta Sebastian Kurz ex-kancellár, volt osztrák néppárti elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentette, hogy végleg visszavonul a politikából.

 

„Megmondom őszintén, hogy nagyon hálás vagyok ezért az időszakért, a megszerzett tapasztalatokért, és mindenért, amit sikerült elérnünk. Egyben remélem, hogy hozzájárulhattam ahhoz – legalábbis én mindig minden tőlem telhetőt megtettem és megpróbáltam -, hogy a mi gyönyörű Ausztriánkat (…) a jó irányba mozdítsuk.”

 

– tette hozzá Kurz, kiemelve: politikai meggyőződését mindenkor nyíltan felvállalta, legyen az az illegális migráció megállítása vagy a munkahelyteremtés kérdése. Elmondta: Tisztában volt vele, hogy ezt a vonalat sokan támogatni, de sokan támadni is fogják, ami egy demokráciában teljesen normális.

 

A politika Kurz szerint egy sokoldalú jelenség, és benne a kancellár feladata nem mindig könnyű:

 

„Minden egyes nap olyan mennyiségű döntéseket kellett hozni, hogy már kora reggel tudtam: ezen a napon rossz döntések is születni fognak. Ezen felül egyfolytában árgus szemekkel figyeltek, nap mint nap kritizáltak, így egy kicsit már az az érzésem támadt, hogy vadásznak rám.”

 

Kurz szavai szerint ez mind csapatát, mind önmagát arra ösztönözte, hogy még jobb teljesítményt érjenek el, aminek sokszor a család itta meg a levét:

 

„Az elmúlt hetek, melyek nem voltak egyszerűek, az elmúlt napok, melyek ellenben nagyon kellemesek voltak, és főleg a gyermekem megszületése egyre inkább rámutattak arra, hogy a politikán kívül sok szép és fontos dolog létezik.”

 

Kurz az elmúlt 10 év sikereit, egyben kudarcait is, csapatán kívül annak a lelkesedésnek köszönte, amelyek arra ösztökélték, hogy jó döntéseket hozzon a politikában. Sajnálta azonban, hogy bizonyos helyzetekben nem tudott megfelelni önmaga elvárásainak:

 

„Teljesen világosan el szeretném mondani, hogy se szent nem vagyok, se bűnöző. Egy ember vagyok, akinek gyengéi és erősségei, hibái és sikerei vannak.”

 

Az ellene felhozott vádakat továbbra is abszurdnak tartja és alig várja, hogy a bíróság előtt is megvédhesse magát. Sajtótájékoztatóját azzal zárta, hogy fiáért és élettársáért megy a kórházba.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. dec. 03. 13:29

Nemetek megszabaditottak a politikai problemaitol.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket