Dömötör: a miniszterelnök levélben kéri a határon túli magyarokat a jövő évi választáson való részvételre - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Dömötör: a miniszterelnök levélben kéri a határon túli magyarokat a jövő évi választáson való részvételre

"A kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét"

Nyitókép forrása:MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte a magyar Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap a Facebookon.

 

Dömötör Csaba bejegyzését azzal kezdte, hogy 2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában.

 

“A kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét. Az elmúlt években több mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot”

 

SJE Nyílt nap

– írta.

 

A kormány képviselője aláhúzta, a “külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket”.

 

“A miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz”

 

– közölte Dömötör Csaba, hozzátéve, a kormányfő arra kéri őket, hogy “jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson”.

 

Az államtitkár kiemelte, a miniszterelnök levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a szavazáson való részvételhez regisztráció szükséges. Levelében a kormányfő azt is hangsúlyozza, hogy “egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra” – közölte Dömötör Csaba, akinek tájékoztatása szerint a miniszterelnök levelét a következő hetekben kézbesítik.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket