Nyitókép: Rákóczi Szövetség

 

A Kárpát-medence közel ezer településén, 20 ezer magyarul beszélő óvodáshoz jut el az ajándék, amelynek része egy apró édesség és egy szép mesekönyv, a szülőket magyar iskolaválasztásra bátorító levéllel együtt.  A Rákóczi Szövetség munkatársai illetve partnerei december 6. és 20. között juttatják el a külhoni intézményekbe az ajándékcsomagokat.

 

A Rákóczi Szövetség – közleménye szerint – elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában, meggyőződve arról, hogy a magyar iskola mind a gyermek felnőttként remélt boldogulása, mind a magyar közösségek megmaradása szempontjából a leghelyesebb döntés.

 

Annak érdekében, hogy az óvodai karácsonyi készülődés a gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen, 270 óvoda adventi programját karolja fel a Szövetség. Az óvodák, óvodai csoportok a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásaik támogatására pályázhattak, többek között kézműves foglalkozásra, mézeskalácssütésre, adventi koszorúkészítésre, betlehemes játékra, vagy bábfoglalkozásra.

 

 hirdetes_810x300  

A Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja érinti a teljes Felvidéket, Kárpátalját és Vajdaságot, Erdélyben és Partiumban Máramaros, Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Fehér, Hunyad, Szeben, Beszterce-Naszód, Kolozs és Krassó-Szörény megyéket, illetve Szászrégen, Torda és Dés régióját, valamint Csángóföldet és Horvátországot.

 

 

Körkép.sk/a Rákóczi Szövetség sajtóanyaga

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.