Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

A korona.gov.sk portálon keresztül már letölthető a harmadik oltást igazoló digitális uniós Covid-igazolvány – tájékoztatott Alžbeta Sivá, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) szóvivője.

 

„Amennyiben az emberek szeretnék letölteni a mobiltelefonjukba a harmadik oltást igazoló digitális Covid-igazolványt, először a korona.gov.sk weboldalra kell ellátogatniuk, és ki kell választaniuk a „A digitális uniós Covid-igazolvány megszerzése” (Získať Digitálny Covid-preukaz) opciót. Ezután a korona.gov.sk oldal automatikusan átirányítja az érdeklődőt az NCZI szolgáltatási portáljára”

 

– mondta Sivá.

 hirdetes_400x285  

 

Az NCZI portáljára való bejelentkezéshez a mobiltelefonszámot, a születési évet és a Covid-19-PASS-t kell megadni. Ez egy kilencjegyű, betűkből, számokból és kötőjelekből álló szám, amelyet az érdeklődők az NCZI által küldött SMS-ekben vagy e-mailekben találnak meg.

 

„Az érdeklődőknek a már korábban megadott azonosítókat kell beírniuk, amit a PCR- vagy antigéntesztelésre való időpontfoglaláskor, vagy a korona.gov.sk oldalon az első oltásra való regisztrációkor adtak meg”

 

– pontosított Sivá.

 

A vakcina harmadik adagja automatikusan harmadik oltásként kerül be a Covid-igazolványba. Az NCZI portálon lehetőség van arra is, hogy beállítsuk, e-mailben küldjék el az uniós Covid-igazolványt, ebben az esetben automatikusan elküldik a tanúsítványt, ha új digitális Covid-igazolványt kapunk.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.