Nyitókép: arriva.sk

 

Pozsony megye kompenzálni szeretné a szolgáltatóváltás miatti kellemetlenségeket és járatkieséseket lakói számára, ezért januárban ingyenes lesz a városközi buszközlekedés. A megye az Arriva-tól behajtandó kötbérből fogja fedezni az utasok ingyenes utaztatását.

 

„Nyilvános ígéretet tettem a megye lakosainak arra, hogy bírságot rovunk ki a szolgáltatóra a regionális autóbuszközlekedési szolgáltatás kiesései miatt.”

 

jelentette be Juraj Droba megyefőnök, aki szerint idáig 930 ezer euróra rúg a szankciók nagysága, melyet ingyenes utaztatás formájában adnak vissza az utasoknak.

 

A megye közleménye szerint a rendszeres utasoknak, aki rendelkeznek érvényes bérlettel (električenka) legalább egy regionális zónára kiterjedően a november 15. és január 31. közötti időszakra, automatikusan generált ingyenes jegyet adnak majd. Ennek feltétele az újabb bérlet megvásárlása az akció elindítása után. Az akció nem érinti a 100+101-es zónákra kiadott bérleteket.

 hirdetes_810x300  

 

Egy havi ingyenes utaztatást kapnak a 30 és 90 napos bérletek tulajdonosai. Azok, akik éves bérletet váltottak, kéthavi bónuszt kapnak. Az akció részleteiről a megye honlapján tesznek majd közzé részleteket.

 

Az Arriva busztársaság, mely november közepétől biztosítja a regionális közlekedést Pozsony megyében, a kezdetektől sofőrhiánnyal küzd. Ennek következtében több járat is kiesett főleg a Bazini és Szenci járásban.

 

Körkép.sk/BSK-sajtóközlemény

Megosztás:
Címkék: Arriva Pozsony megye

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!