Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

A szlovákiai munkaadók körében nagy eltérések vannak az oltáshoz való hozzáállásban – derült ki a ManpowerGroup társaság felméréséből, amelyet 505 szlovákiai munkaadó körében végzett el.

 

A munkáltatók 29 százaléka azzal kívánja támogatni az oltást a munkásai körében, hogy kihangsúlyozza az oltás előnyeit, de nem fogja tőlük követelni. A szlovákiai vállalatok további 9 százaléka (pénzügyi) juttatást szeretne felkínálni az alkalmazottjainak, ezzel is támogatva az oltást.

 

 hirdetes_300x300  

A munkaadók 16 százaléka megerősítette, az összes alkalmazottjától igazolást fog kérni arról, hogy mindkét adag vakcinát felvette; a munkáltatók további 10 százaléka pedig a harmadik, megerősítő vakcinát is kérni fogja a munkásaitól.

 

„A munkaadóknak csaknem a harmada (28 százaléka) nem tervezi a masszív oltási politika bevezetését az alkalmazottai körében, a döntést a munkásokra bízza. A kötelező és az önkéntes koronavírus elleni oltás továbbra is aktuális téma a társadalomban“

 

– jegyezte meg Zuzana Rumiz, a ManpowerGroup Slovensko főmenedzsere.

 

A társaság a világ más országaiban is végez felméréseket. Világviszonylatban a munkaadók 82 százaléka kéri vagy támogatja az oltást az alkalmazottai körében. A vállalatok 15 százalékának pedig nincs semmilyen konkrét terve az oltással kapcsolatban.

 

Az európai, közép-keleti és afrikai régióban a vállalatok 53 százaléka követeli meg az oltást az alkalmazottaitól, míg a cégek 38 százaléka csupán támogatja azt. Világviszonylatban az oltást elsősorban a nagyvállalatok támogatják az alkalmazottaik körében, akik honoráriumot is kínálnak az oltásért cserébe. A közepes cégek inkább kérni fogják, mintsem támogatni az oltást, a kisvállalatok és a mikrovállalatok pedig az alkalmazottaikra hagyják a döntést.

 

„Érdekes megállapítás, hogy azok a munkaadók, akik több távmunkára számítanak a jövőben, nagyobb valószínűséggel fogják kérni az oltást az alkalmazottaiktól“

 

– mondta a társaság. A felmérésből az is kiderült, hogy a munkaadók világszerte hibrid munkavégzési modellre állnak át, ami az irodai és az otthoni munkát ötvözését jelenti.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!