Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Két új hadiüzemben, Gyulán és Zalaegerszegen is megkezdődhet a próbatermelés jövőre a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos szerint.

 

Maróth Gáspár kiemelte:  Magyarországon jelenleg hat régióban hat kiemelt hadiipari fejlesztés folyik. Ezek több mint kétezer új munkahelyet teremtenek, ha beindul a sorozatgyártás. A több mint 200 milliárd forint befektetésével megvalósuló új hadiüzemek amellett, hogy képesek a legkorszerűbb eszközökkel ellátni a Magyar Honvédséget, exportra is termelnek majd.

 

A hadiüzemek munkaerő-igényeinek kiszolgálására több képzési centrum jön létre.  Csongrádon már meg is kezdődött a szakképzés a kézifegyver és harcjárművek gyártásához. Békéscsabán Airbus Légi- és Gépipari Képző Központ jön létre. A Neumann János Egyetemen fegyvermérnök képzés indul, a  Nemzeti Közszolgálati Egyetemen pedig már tervezik a hadiipari és hadmérnök képzés beindítását.

 hirdetes_400x285  

 

A kormány a Magyar Honvédséget a „Zrínyi 2026” haderőfejlesztés keretében a térség legütőképesebb hadseregévé kívánja fejleszteni.

 

Hirado

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.