Nyitókép forrása: illusztráció, SITA/AP Photo/Daniel Cole

 

Ismét 50 százalék felett jár a túlhalálozás mértéke, novemberben 7200 ember hunyt el, ami az elmúlt öt év novembereinek átlagától 2500 fővel (!) több. A túlhalálozási ráta tehát 53 százalékos – derül ki a Szlovák Statisztikai Hivatal friss adataiból. A múlt év novemberében a túlhalálozás 41 százalékos volt.

 

A koronavírus volt a halálozás okai között a második leggyakoribb. A nyár végén még csak a hetedik helyen állt, majd ősszel gyorsan az első háromba emelkedett. Novemberben 1443 emberéletet követelt a járvány Szlovákiában, ami az októberi szám háromszorosa, és 15 százalékkal nagyobb, mint a 2020-as év novemberének adata.

 

Az ország négy megyéjében az országosnál nagyobb mértékben emelkedett a halálozások száma. Zsolna, Besztercebánya, Kassa és Eperjes megyékben az országos átlagnál nagyobb túlhalálozást mértek novemberben.

 

  hirdetes_300x300   

A novemberben elhunytak ötödénél a halál oka a COVID-19 volt, a koronavírus így a második leggyakoribb okozója a haláleseteknek. Az első helyen továbbra is a szív- és érrendszeri megbetegedések állnak, harmadik helyen a légzőszervi betegségek, negyedik helyen pedig a daganatos betegségek szerepelnek.

 

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!