Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Saját lakásban lakik szinte mindenki az EU keleti felén

Szlovákia és Magyarország is dobogós helyen áll

Nyitókép forrása: nextvoyage képe a Pixabay -en.

 

Saját tulajdonú lakásban lakik az Európai Unió lakosságának többsége, több mint kétharmada az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala csütörtökön publikált kimutatása szerint.

 

Az EU lakosságának 69,7 százaléka lakott saját lakásban 2020-ban, bérleményben pedig 30,3 százalékuk.

 

A legmagasabb arányban a közép-kelet-európai térségben laknak saját tulajdonú lakásban a polgárok. Közöttük is Romániában a legmagasabb az arány, 96,1 százalékos. Szlovákiában 92,3 százalék, Magyarországon és Horvátországban pedig egyaránt 91,3 százalék a saját tulajdonú lakásban élők aránya. A lengyeleknek 85,6 százaléka él saját lakásban.

 

A németek körében a leginkább elterjedt gyakorlat bérleményben lakni. A németeknek 50,4 százaléka lakik saját lakásban és 49,6 százaléka bérleményben. A bérleményben élők aránya Ausztriában a második legmagasabb Németország után, 44,7 százalékos. Saját tulajdonú lakásban az osztrákok 55,3 százaléka lakik.

 

Európában az unión kívül Svájcban laknak a legtöbben bérleményben, 57,7 százalék. Saját tulajdonú lakásban a svájciak 42,3 százaléka él.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zoz
2022. jan. 01. 03:02

Mindent el kell venni,hogy ne legyen gyökere az embernek. Ez az egyik fő cél. Így leszünk könnyen irányítható fogyasztó gépek

Bendegúz Ábrahám
2022. jan. 01. 15:15

Milyen szegények élnek a Lajtán túl, némelyiküknek még saját lakásuk sincs...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket