Nyitókép: thinkstockphotos.com

 

Az emberek gyakran annyira elkötelezik magukat a munkájuk iránt, hogy amikor hazaérnek, már nincs kedvük semmire, a stressz pedig a tévé- és sorozatnézésben fejti ki hatását. Mindeközben ezek az emberek szeretnének idegen nyelveket tanulni, hangszeren játszani, edzeni vagy tornázni. E mögött több dolog állhat, de szerencsére van rá megoldás. Mutatjuk!

 

Kezdjük az okokkal:

 

 hirdetes_810x300  

1. Nem tervezzük meg a napunkat: Ha nem tudjuk, mivel szeretnénk érkezni a nap folyamán, akkor nem is fogunk vele érkezni, ebből az okból kifolyólag az összes napi feladatot megpróbáljuk megoldani. Így alakul ki a stressz, a fáradtság és a döntésképtelenség.

 

2. Csak fejben tervezzük meg a napunkat: Amennyiben a megoldásra váró feladatainkat nem írjuk le, akkor rögtön sutba is vághatjuk őket, mert nem fogjuk tudni meghatározni az elvégzendő feladatok prioritását.

 

3. Nem tudunk nemet mondani: Nem fognak jól végződni a dolgaink, ha mindenkinek meg akarunk felelni.

 

4. Nem azt csináljuk, amit élvezünk: Reggel felébredünk, munkába rohanunk, az autóban reggelizünk, egész nap dolgozunk, este bekapcsoljuk a tévét, kicsit takarítunk, bevásárolunk és vége, leoltjuk a lámpát, alszunk és minden kezdődik elölről. Hol van ebben az egészben valami kellemes?

 

Most pedig következzenek a megoldások:

 

Vegyünk napi egy órát, és mondjuk ki, hogy mit szeretnénk csinálni. Franciául tanulni, gitározni, zongorázni, olvasni, tornázni stb.

 

Most pedig következzen egy egyszerű matematika és a megoldás:

 

Napi 1 óra az egy munkahéten már 5 óra.

Heti 5 óra az egy munkahónapban már 20 óra.

Havi 20 óra az egy munkaévben már 240 óra.

Egy munkahónap 160 óráig tart. Mi pedig 240 órát nyerünk, ami 1,5 munkahónap.

 

Hogyan kezdjünk hozzá?

 

Tervezzük be azt az egy órát a naptárunkba, és készítsünk el hozzá mindent, amire szükségünk lesz. Ha például edzőterembe szeretnénk menni, már munkába vigyük magunkkal az edzéshez szükséges holmit.

 

Legyünk napról napra jobbak, figyeljük a haladást, fejlődést, ugyanis ez fog előrevinni minket.

 

Semmilyen körülmények között ne hagyjuk ki azt az egy órát. Az agyunk megpróbál majd meggyőzni arról, hogy kellemesebb dolgok is vannak, de ne hallgassunk rá.

 

Amennyiben betartjuk ezeket az elveket, este azzal az érzéssel fogunk nyugovóra térni, hogy ez nap is előrevitt minket és megérte reggel felébredni.

 

Forbes.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.