Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Az aktuális járványhelyzet mellett az iskoláknak automatikusan folytatniuk kellene a jelenéleti oktatást a téli szünet után. Az iskolákat az összes járásban, az összes diák számára meg kell nyitni – jelentette ki az oktatásügyi tárca.

 

„A járványhelyzet javult. Az egészségügyi minisztérium aktuális adatai szerint a kórházban ápolt betegek száma alacsonyabb, emellett a pozitív esetek száma is csökken. Ennek fényében nem látok okot arra, hogy ne tegyük lehetővé a jelenléti oktatást a diákok számára“

 

– konstatálta Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

  hirdetes_300x300   

 

A tárca felhívta a figyelmet arra, hogy az eddigiekhez hasonlóan az igazgatók továbbra is felfüggeszthetik az oktatást azokban az osztályokban, ahol a diákok fertőzött személlyel kerülnek kapcsolatba.

 

„A regionális közegészségügyi hivatal több osztályban vagy az iskola összes osztályában megszüntetheti a jelenléti oktatást, amennyiben gócpont alakul ki“

 

– konstatálták a tárcától.

 

A téli szünet 2021. december 20-tól 2022. január 7-ig tart. Az oktatásügyi miniszter még december végén arról tájékoztatott, hogy az iskolába való visszatérés részleteiről a karácsonyi ünnepek után fog tájékoztatást nyújtani. Gröhling bízik benne, hogy január 10-től visszatérhetnek az iskolai szemaforhoz.

 

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő hétfőn arról informált, hogy támogatja a január 10-i iskolanyitást. Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője szerint a tárca szakemberei jelenleg is tárgyalnak a témáról.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!