Nyitókép: SITA

 

Az eredetileg tervezett időpontban, tehát január 10-től folytatódhat a jelenléti oktatás a diákok számára, jelentette be Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter. A döntés az óvodákra, alapiskolákra és középiskolákra is vonatkozik, melyekre ismét az ún. iskolai szemafor lesz érvényes.

 

A diákok tesztelésére a tárca több mint 3 millió tesztet osztott szét.

 

„A járányügyi helyzet javult, az egészségügyi minisztérium adataiból azt látjuk, hogy kevesebb a kórházakban ápolt fertőzöttek száma és nincs annyi vírusfertőzött sem. Ezért az eredetileg terv szerint, január 10-i dátummal tudjuk folytatni az oktatási intézményeinkben a jelenléti oktatást. Nagy köszönet mindenkinek, akik a karácsonyi ünnepek alatt betartották az intézkedéseket, illetve beoltatták magukat, ezzel is hozzájárulva a járványhelyzet javulásához,”

 

 hirdetes_300x300  

mondta Gröhling miniszter.

 

Az iskolák a „kézi vezérlésű” iskolai szemaforok szerint fognak működni, általános iskolabezárás nem várható. Amennyiben fertőzés üti fel a fejét az adott iskolában, az igazgató elrendelheti az adott osztály bezárását. Az egész oktatási intézmény bezárását viszont csak a regionális tiszti főorvos rendelheti el, amennyiben az iskola osztályainak nagy részében sok a fertőzött, vagy a karanténban lévő diák.

 

A teljes védettséggel rendelkezők és a fertőzésen átesettek kivételt kapnak a karantén alól. Ez érvényes az ilyen diákokra is, akik így továbbra is jelenléti oktatás mellett tanulhatnak.

 

A Közegészségügyi Hivatal rendelete szerint az iskolákban kötelező lesz a szájmaszkhasználat. Az óvodások esetében és a kivételek alá eső személyeknél a maszkhasználattól eltekintenek.

 

Körkép.sk/teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!