Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Január 7-től, péntektől már a bevásárlóközpontok étkezdéiben is van lehetőség az étel- és italfogyasztásra. A Közegészségügyi Hivatal rendelete értelmében ezekre az étkezdékre ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint a klasszikus éttermekre.

 

A helybeli fogyasztás azonban csak OP-rezsimben engedélyezett, tehát azoknak a személyeknek, akik be vannak oltva vagy átestek a koronavírus-fertőzésen. A rendelkezés értelmében az étkezde befogadóképességének 50 százalékát lehet feltölteni.

 

  hirdetes_300x300   

Az étel és az ital elfogyasztására csak ülve van lehetőség, az asztalokat pedig kétméteres távolságra kell elhelyezni egymástól. Egy asztalnál legfeljebb négy személy ülhet, vagy az egy háztartásból származó személyek. A bevásárlóközpontok más helyiségeiben továbbra is tilos az étel- és italfogyasztás.

 

Január 10-ig, hétfőig a kijárási tilalom miatt a helybeli ételfogyasztás csak 20.00 óráig engedélyezett. Az éttermek azonban 20.00 óra után is nyitva lehetnek, mivel a házhoz szállítás és az étel átvétele továbbra is engedélyezett. Hétfőtől a nyitva tartásra vonatkozó korlátozás megszűnik, ugyanis véget ér az éjszakai kijárási tilalom.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!