Vilmos
 • HUF: 401.37
 • USD: 1.06
 • 20 °C
 • 35 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

A cseh Képviselőház elnöke Orbán Viktor “elűzésére” szólította fel a magyarokat. Václav Klaus kemény kritikával vágott vissza

Ilyen kijelentéseket egy jelentéktelen kis párt elnökeként megengedhet magának , de felelős pozícióban nem

Nyitókép forrása: rmx.news

 

Václav Klaus volt cseh elnök felszólította a kormányt, hogy határolódjon el Markéta Pekarová Adamovától, a cseh képviselőház elnökétől. Sőt, úgy véli, hogy a képviselőknek vissza is kéne hívniuk Pekarová Adamovát.

 

Klaus látszólag arra reagált, hogy a cseh alsóház elnöke Orbán Viktor magyar miniszterelnök “elűzésére” szólított fel. Persze, nem Csehország viszonylatában.

 

“A csehek már elűzték a maguk Babišát. Nagyon remélem, hogy a magyaroknak is sikerülni fog ugyanez. A magyarországi politikai erők összetétele távolról nagyon hasonlít a miénkhez. Az ottani ellenzék félretette nézeteltéréseit és összefogtak a populista kormány ellen, amelyet már hosszú évek óta Orbán Viktor vezet. Orbán kétes kapcsolatokat ápol olyan országokkal, mint Oroszország és Kína, és teszi ezt saját szövetségesei kárára, beleértve minket is”

 

fogalmazott Pekárová Adamové Facebook-bejegyzésében. Hozzátéve, hogy szerinte az Európai Unióban csak demokratikus országoknak van helyük, ezért a magyarok válasszanak új kormányt tavasszal.

 

Erre reagált Václav Klaus egykori cseh államfő, és a képviselőházi elnök szavait felháborítónak, a magyar közjogi méltóságok elleni példanélküli támadásnak nevezte.

 

“Pekárová  saját hazájának és a külpolitikájának árt meggondolatlan szavaival és csak azt bizonyítja, hogy az ilyen arrogáns személyeknek nincs keresnivalójuk az állami vezető pozíciókban. Ilyen kijelentéseket megengedhet magának egy perifériára szorult politikai párt vezetőjeként, de biztosan nem a képviselőház elnökeként”

 

olvasható a Václav Klaus Intézet hivatalos honlapján. Azzal, hogy Klaus szerint Petr Fiala kormányának el kellene határolódnia a képviselőházi elnöktől, képviselőiknek pedig vissza kellene hívniuk pozíciójából Pekárová Adamovát.

 

echo24.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 54 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zoz
2022. jan. 11. 23:00

Nagy hülye. Arra nem gondolt, hogy mivan ha mégis marad Orbán? Akkor szóba sem állnak vele.

  Petike
  2022. jan. 13. 10:24

  én helyében nem is állnak szoba vele

   Lúdláb
   2022. jan. 15. 17:41

   Téged ez ügyben nem kérdezett senki.különben is kit érdekel kivel nem állnál szóba.

Kulcsar
2022. jan. 12. 09:50

Kijelentése alapján Pekárová a demokrácia alapfogalmaival sincs tisztában.

Petike
2022. jan. 12. 09:58

nagyon helyes és egyetértek Pekarová asszonnyal

  FEKETE PÉTER
  2022. jan. 13. 15:11

  PETIKE PETIKE.GYURCSÁN TÉGLÁJA VAGY?MIT KAPSZ CSERÉBE? VAN MÁR UDVARI BOHÓC KÉSZTETÉSED VAN , HOGY MARKI Z. PÉTERT TÚL LIHEGD.ÁM LEGYEN.NAGYON NAGY A TETERMTŐ ÁLLATKERTJE.BÉRELT HELYED VAN BENNE.

   Csodapisti Làt
   2022. jan. 15. 14:34

   Beakadt a caps lock te szerencsétlen, tudod a nagy betűk, te tetermtő. Igyàl inkább még egy sört, asztén jóu lesz!

Gerembes Karcsi
2022. jan. 12. 10:53

Csak söpörjön eza csehpicska a saját udvarán mert nemsokaig lesz ott ahol van ha bele pofazik a nagyok dolgába és kitalalgat okorseget! Mert a csehek már bánják hogy Babist levaltotak most itt Csehországban igencsak vakarjak a fejüket a választók hogy nemugy van ahogy mondták! És Orbán Viktor miniszterelnök úr csak maradjon ott ahol van! Mert eza márki zey csak hatazik! Alapból nemszal egyhajoba senki olyan emberrel mint Gyurcsány csak azok akik ugyan azt váltják mint ő!! És részvétem azokért akik majd ere a köpenyeg fordítóra fog szavazni, néz a rezsim csokentesrol hogy vélekedett és majd utána 1 hónappal hogyan beszélt 70% csökkentené a huje libis pocs

  Petike
  2022. jan. 12. 11:28

  Orbaán a nemzeti érdekekkel ellentétben az országot az orosz és a kínai gyarmatbirodalom irányaba tolja ebben a Pekarova asszonynak teljes mértékben igaza van a magyar nemzet nemérdemel meg egy ilyen kormányt mellesleg ha Orbán nyer de remélem nem akkor sok fiatal vagy soha sem fog hazajonni a kulfoldrol vagy még tobb el fog vándorolni

   Gerembes Karcsi
   2022. jan. 12. 12:24

   És a Nyugat micsinal te gyökér? Hol élsz te a holdon néz széjjel mit hozott a Nyugat! Mindent felvasaroltak majd csődbe vitték és ide hozták a saját szarukat és ez csak egyik amit tudnak velünk majd csinálni! Nemkel senki seggét nyalni de! 40 éves vagyok csak de tudom mivolt és lehetet volna és mi lesz ha olyan gyökerek fognak pofazni mint a csehpicska és te jomagad is! Orbán Viktorban is van hiba de inkább ő mint a Gyurcsány seggdugasz márki zey!!

   szölősi
   2022. jan. 12. 15:18

   Felvázolná a magyar nemzeti érdekeket , amit Orbán nem képvisel !

   anon
   2022. jan. 17. 10:56

   Hogyan is tolja orosz és kínai gyarmatbirodalomba az országot? Ajánlom figyelemdbe az import-exportról szóló részt: https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Hungary Vagy vegyük példának a Nord stream 1-et. Gondolom Németország is orosz gyarmat, nem? :D Ja, vagy nekik szabad? Minden ország a saját érdekét tartja figyelemben (de valahol jobban el tudják adni, hogy ők tiszta altruzmustól hajtva teszik mindazt), de gondolom Magyarország kormányának kéne lennie a világ rendőrének. Putyint letartóztatni Ukrajnáért, Sárközyt Líbiáért, Orbánnak kéne személyesen őrizetbe vennie Bident meg Csin-ping-et minden csúnya dologért ami az adott országokhoz köthető... Majd az MZ/X biztosan illedelmesen kiszolgálja az összes nyugati érdeket, ahogyan illik, és nem áll szóba a csúnya, rossz diktátorokkal, ő ráhagyja azt a nagy fiúkra, akiknek nem csak hogy szabad, hanem erkölcsi kötelessége is. Ja, és ha nem így lesz, akkor néptelendjen el Magyarország, menjen tönkre, lehetőleg rombolják porig és hintsék be sóval, mert egy durcás liberális vagyok, akinek szabadalma van az igazságra, és ha nincs úgy, ahogy akarom, akkor pusztuljon Magyarország, mert ez az igazi hazaszeretet.

  Jordan Arpad
  2022. jan. 12. 16:18

  Magyarul????

Kulcsar
2022. jan. 12. 12:16

Petike! Szerinted a nyugati gyarmatbirodalom tagjaként miért lenne jobb az életünk?

  Petike
  2022. jan. 13. 08:35

  kulcsár hogy mi a kulonbség hat eloszor is az hogy a nyugati gyarmatbirodalomban nem állítanak a fal mellé és nem lonek agyon masodszor nézd meg az életszinvonal kulonbséget pl.Németországban,Hollandiában osszehasonlítva p.Kazahsztánnal.Pl. Kazahsztánban a havi bér nem éri el a 200 eurot sem

   Kulcsar
   2022. jan. 13. 09:04

   Petike, 2022 jan 13, 08:13 Persze Petike itt senkit nem állitanak fal mellé. Csak pépessé vernek, ha katalán vagy és Katalónia függetlenségéröl szerettél volna szavazni, a rendőrkutya nyomorékká harap, ha hollandként tüntetni merészelsz a járványügyi helyzet átláthatatlansága miatt, kilövii a szemedet, ha franciaként az üzemanyagárak emelése ellen tiltakoznál... Aztán ha német vagy olasz nőként az arab migránsok csoportosan megerőszakoltak, a liberális német sajtó mindent elkövet, hogy az eseményeket eltussolják... Ha pedg 2006 őszén magyar fiatal lány voltál, akkor Gyurcsány rendőrpribékjei által véresre verve, a Magyar Rádió belső udvarán meztelenül térdelhettél egész éjszaka.

   Lúdláb
   2022. jan. 15. 17:57

   Petike.a nyugat honnan indult sokkal gazdagabbak mint mi összeharácsolták a fél világot, nekünk nem voltak gyarmataink hála az égnek.Nincs miét szégyenkeznünk.Addig amíg a jólétben úsztak,minket meg eladtak a Stálinnak.A lemaradást nem lehet 30 év alatt behozni. Megint úgy néz ki h.a kommu nizmust akarják a nyakunkra hozni.Velúnk már ne kísérletezzenek,mert tudjuk nem vált be.Ezt Orbán ís nagyon jól tudja.

B, Gy.
2022. jan. 12. 14:37

A V4-et furjak a liberalisok de nem biztos, hogy az a legjobb amit nyugat csinal mert az mar diktatura. A magyar ellenzek egy lovaskocsit sem tudna elvezetni nem egy orszagot.

  Petike
  2022. jan. 13. 08:44

  de hogy Orbán hová vezeti az országot azt látni 45 000 milliárdos államadosság 7000 milliárd állami koltségvetéshiány 13 százaleso inflácio erre ezt igy még Gyurcsán sem Qrta el 2008ban.2014ben elég volt Orbánnak sorosozni és gyurcsanozni 2018ban a sorosozás és gyurcsánozás mellett kellett még muszáj volt ijesztgetni a népet a migránsokkal de 2022ben már ez sem eleég mert az egész ellenzék osszefogott és Orbán megijedt és oriási osztogatásra tett szert aminek 11 évig nem volt torténete.Ne gondolja senki hogy az adovisszatéritest a 13ik nyugdijat Orbán joszántábol adta.Ez választási korrupcio semmi más.Ezért adosította el az országot ami még a dédunokák is fognak visszafizetni.Brusszel ismert okok miatt lestoppolta a pénzt Orbánnak aminek a levét sajnos a tisztességes magyar emberek isszák meg.Csehország és Szlovákia már megkapták a pénzt Brusszeltol.

   Kulcsar
   2022. jan. 13. 09:09

   Petike Látom alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában. Az az eu-s pénz amelyet most mondvacsinált okok miatt Magyarország esetében visszatartanak, nos az nem vissza nem téritendő kölcsön, hanem hitel a javából.

Kulcsar
2022. jan. 12. 21:07

A Lidovky.cz ujságban a cikk szerzője emlékezteti a tisztelt politikusnőt, hogy az elűzés szónak a cseh közelmúltban igen rossz kicsengése van. Gondoljunk csak a szudétanémetek 2VH utáni elűzésére.

Petike
2022. jan. 13. 08:29

gerembes karcsi én 14 évet éltem Angliában és dolgoztam ott tehát tudom hogy mi a kulombség a keleti diktatúrák és a fejlett nyugat kozott a nyugati befektetok itt Szlovákiában tobb 100 000 munkahelyet teremtettek én is egy ilyen cégnél dolgozok és gyakran járok ki Angliába iskolázásokra.Egyetlen egy nyugati cégrol sem tudok amely itt Szlovákiában csodbe ment volna úgyhogy ne dumalj ossze vissza.Látom neked jobban passzolnak a keleti diktatúrak ahol birosági eljárások nélkul a falhoz állítanak és agyonlonek mint pl.Kinaban vagy Iránban.Fogd fel légy szíves hogy itt nekunk Europában van 2 utunk az egyik az EU és a NATO tagság a másik a keleti gyarmatbirodalom mint p.Belorusszia,Oroszország,Kina stb.Harmadik út NEM létezik.A balti államok és az ukránok sem kérnek a keleti diktatúrábol.Ha neked annyira ez tetszik koltozz oda.

  Gerembes Karcsi
  2022. jan. 15. 08:12

  Te gyökér Petike ki beszél a külföldi cégről hogy tönkre ment a házait tettek tönkre a külföldi és jött a helyére maragyal Angliába a gyarmasitok közt te barom!! Ott nem lőnek agyon de jól seggbe vágnak a menekültek és nepofaz nekik mindent szabad mert menekültek 😉 ezt vallod teis az írásod ere utal szóval te egy libernyak vagy!! Nincs közös témánk pláne hogy én meg kicsit náci is szóval pofabe mert hátra visznek és tudod itt tarkón lőnek te nagyon vak Petike

Petike
2022. jan. 13. 08:51

válasz szollosinek kivezetni az országot az EUbol és bevezetni a keleti gyarmatbirodalomba mert sajnos oda tart az nemhogy nem nemzeti érdek hanem egyenesen haza és nemzetárulás.1956 hoseivel ellentétben cselekszik akik azert harcoltak hogy Mafgyarország a fejlett Nyugat része legyen és nem az orosz gyarmatbirodalomé.Mai napig sem étrem mit unnepel a Fidesz oktober

  Kulcsar
  2022. jan. 13. 09:13

  Petike lehet, hogy te 16 évet dolgoztál Angliában, vélhetően árufeltöltőként, de a stilusod alapján egy kb 20 éves max szakközép végzettségű ember benyomását kelted itt. Egyébként pedig senkit ne küldözgess sehova, mert az ilyesmi a kommunistákra és a nácikra jellemzö.

   Petike
   2022. jan. 13. 10:15

   eloszor is az EU felujítasi alap NEM visszatéritendo azt a . 6.5milliárdot amit Szlovákia megkapott .Az igaz hogy minden évben 750 millio euros tagsági díjat kell fizetni de csak a tavalyi évben Szlovaki tobb mint 3 milliárd eurot mertitett ki amit a Fico kormányok elmulasztottak és tovabbi 9 milliárd áll még rendelkezésre 2027ig.Ugyanis Ficoek 2013 és 2020 kozott ezt nem merítették ki ami hiba volt.En senkit sem kuldozok sehova.Veled ellentétben én felfogtam hogy hol a helyunk de ha te az ellenkezojet gondolod akkor az a te bajod.Hala Istennek Szlovákiában a lakosság tobb mint 70 százaléka is ugyanezt gondolja mint én.

   Jani
   2022. jan. 13. 19:50

   Ne hízelegj petikének.Méghogy szakközép iskola!Ennyire tanult és művelt lenne?Nem hiszem.Szerintem kutya ūrūléket szedett London valamelyik fére eső sötét utcájában.

Petike
2022. jan. 13. 10:23

Pekarová asszonynak joga van kifejteni nézetét Orbánrol amivel teljes mértékben egyetértek.Tavaly Orbán is nyilvánosan Prágában támogatta Babišt akik a cseh választok és az osszefogott ellenzék elkuldtek ellenzékbe.Prágában pedig ugy Orbánt mint Babišt kifutyulték akkor.Akkor is minden kozvélemény kutato Baniš gyozelmét mutatta a realitás hála Istennek más lett.Gyozott az osszefogott ellenzék és Orbán is most be van sz@rva hogy úgy végzi mint Babiš,Fico és Trump nevu elvtársai.

  Kulcsar
  2022. jan. 13. 10:59

  Petike: Itt Magyarországon nincs senki beszarva. Az emberek érzik az áprilisi választások hatalmas tétjét és készülnek. A bolsevikok, libsik, kulturmarxisták, pszeudozöldek módszereit pedig már ismerjük vagy folyamatosan tanulmányozzuk azokat. Egyébként ha a Fidesz már mindent ellopott, akkor győzelem esetén az ellenzék miből akar majd osztogatni? Csak nem hitelből?:))

   Petike
   2022. jan. 13. 11:25

   igazad van az emberek de fokepp a fiatalok érzik ezt a legjobban és erért tomegesen fognak áprilisban hazautazni MOra a valasztásokra hogy az EU legkorruptabb kormányát végre elsoporjék.Ez nem az én véleményen és nem s Márki Zayé hanem tobb nyugati napilap is jellemezte Orbán korrupt rendszerét.Fico oligarchái már a dutyiban ulnek és Babišnak is meg kell magzaráznia az 50 millios EU lovét a čapí hnízdora.Oszintén szolva én nem irigylem az ellenzéket ha nyerne mert a csillagokba emelt államadosságot a hatalmas infláciot kezelni nem lesz konnyu dolga és ha Orbán marad akkor olyan gazdasági problémák lesznek további 4 évig amit el sem tudok képzelni.

Dodo
2022. jan. 13. 13:34

Pekarovanak gyorsabban forog a nyelve mint az agya.

Kulcsar
2022. jan. 13. 15:54

Petike, Magyarország a hivatalos EU-s adatok szerint a korrupciót tekintve a középmezőnyben van. Mondd Petike, nem ittad te el az agyadat véletlenül, amig ott kint dolgoztál Angliában?

Bogdán György
2022. jan. 13. 18:46

Én ezt a nőt angliába láttam az öröm soron kék boa volt rajta. Ne lázitson nem magyar nem értheti a mi bajunkat sepregessen othol cseh kutya!!!!!

Csodapisti Làt
2022. jan. 15. 14:46

El vagytok menve, mint a magzatvíz!

Petike
2022. jan. 15. 19:53

En mindenesetre orulok annak hogy NEM Orbanisztánban élek de április 3án itt a lehetoseg hogy az ország lakossága megszabaduljon ettol a korrupt hazug a keleti diktatútákat dicséro orbanista rendszertol Hajra ellenzék Hajrá MZP.

  vicces
  2022. jan. 17. 10:59

  Meggondolom, hogy a kedvedért felveszem az állampolgárságot, hogy X-elhessem a Viktort. Te gyönyörködj a Č. Zsuzsika néni szép ruhájában addig is.

   Petike
   2022. jan. 17. 16:46

   Caputovának Orbán a bokájáig sem ér mellesleg Orbánnal ellentétben O nemzetkozi elismerést kapott és buszke vagyok rá hogy ilyen államfoje van Szlovákiának

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket