Nyitókép forrása: a Polícia SR Bratislavsky kraj facebook-oldala

 

A szlovák rendőrséggel együttműködve Pozsonyban sikerült utolérniük egy migránsokat szállító személyautót a magyar rendőröknek kedden. A Škoda Octaviát vezető ukrán férfi a rendőrök többszöri felszólítására sem állt meg Magyarország területén, majd a Dunacsúny-Rajka határátkelőnél áthajtott Szlovákiába. Innen Oroszváron keresztül Pozsonyba vette az irányt, ahol végül a magyar rendőröknek sikerült megállítaniuk.

 

2022. január 11-én 7 óra 15 perckor egy cseh honosságú személygépkocsit próbáltak meg ellenőrizni a magyar rendőrök az M15-ös autóúton, Rajka térségében. A járművezető azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és nagy sebességgel a határátkelő felé hajtott autójával. Az egyenruhások követni kezdték a gépkocsit, miközben értesítették a szlovák rendőröket. A Szlovákiába áthajtó autót végül a D2 autópályán, Pozsony külterületén a magyar rendőrök megállították, és az elsődleges információk alapján ukrán állampolgárságú sofőrjét, valamint török állampolgárságú utasait elfogták, akiket átadtak a szlovák hatóságnak.

 

A rendőrök őrizetbe vették az ukrán férfit, a gépkocsiban ülő másik két férfi ügyében jelenleg már az idegenrendészet intézkedik. A menekülés során több gépjárműben is kárt tett az ukrán férfi, a kár nagyságát egyelőre nem számszerűsítették.

 

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!