Nyitókép: Istockphoto

 

A gyermekorvosi rendelőbe csak egy törvényes képviselő léphet be a gyermekkel, és ő is csak OTP-rezsimben (oltva, covidon való átesés után vagy negatív teszttel) – derült ki az egészségügyi minisztérium új iránymutatásából.

 

Amennyiben azt az adott orvosi rendelő elérhetővé teszi, az antigéntesztet a gyermek kivizsgálása előtt helyben is el lehet végezni.

 

 hirdetes_810x300  

„Abban az esetben, ha kiderül, hogy a gyermeket kísérő személy nem teljesíti az OTP-rezsim feltételeit, különösen akkor, ha légúti fertőzés jeleit mutatja, akkor nem célszerű, hogy belépjen az orvosi rendelőbe. Ha lehetséges, a gyermeket a törvényes képviselő jelenléte nélkül vizsgálják ki“

 

– írják az iránymutatásban.

 

Ebben az esetben a törvényes képviselőnek egy elkülönített helyiségben, az egészségügyi személyzettől a lehető legnagyobb távolságban kell megvárnia a gyermeke kivizsgálását. A vizsgálat után a szülőt tájékoztatják a gyermek egészségi állapotáról és az esetleges további kezelésről.

 

Az iránymutatás szerint a gyermek és a törvényes képviselője csak az arc eltakarásával léphet be az orvosi rendelőbe. Ez azt jelenti, hogy a felnőtteknek FFP2-es reszpirátort, a gyerekeknek pedig szájmaszkot kell viselniük.

 

Amennyiben lehetőség van rá, a szülő csak az előzetes telefonos vagy más megbeszélés után keresse fel a gyermekorvost. Az iránymutatás szerint az a legoptimálisabb, ha a gyermeket konkrét időpontra rendelik be, hogy a váróteremben nem legyen jelen háromnál több gyermek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!