Nyitókép forrása: SITA/Jana Birošová

 

Szlovákiában folytatódik a kultúrharc, újabb kommentátori túlkapásra került sor, és ismét a Soros György érdekeltségébe SME napilap egyik munkatársa ragadtatta magát keresztényellenes kijelentésekre, megint a liberális véleménydiktatúra fölényével.

 

A DenníkŠtandard beszámolója szerint az indulatokat az szabadította el, hogy a közmédia vitatott, főműsoridőben leszbikusokat ábrázoló sorozata kapcsán a magyar katolikus hívek pasztorációjáért felelős, magyarul is tudó Haľko József segédpüspök el merte mondani rosszalló véleményét.

 

Ki más ronthatott neki ezért, mint az a Rado Ondřejíček, aki a liberális lap karikaturistája, a Cinická obluda szerkesztője, aki legutóbb amiatt került be a hírekbe, hogy még liberális körökben is felháborodást keltő szóhasználattal támadta Sima Magušinová szlovák keresztény énekesnőt.

 

 hirdetes_300x300  

És ahogy abban az esetben, Ondřejíček most is minden „ugyanilyen véleményen lévőre” általánosította vulgáris álláspontját:

 

„Mindenki, akinek ugyanaz a véleménye erről a problematikáról, mint neki, mocskos, undorító f..sz, és sértegetni kell őket, ahogy csak belefér. Elég világosan beszéltem?”

 

válaszolta Ondřejíček a Facebookon egy vele egyet nem értő hozzászólónak, aki kifogásolta, hogy a katolikus egyház képviselőjét és híveit akarja minősíteni a kommentátor.

 

Forrás: DennikStandard.sk

 

Egy vitatott jelenet

 

A szlovák Vallomás (Priznanie) című új sorozat első részének zárójelenetében elcsattant egy leszbikus csók. Haľkot nem is annyira a jelent, mint inkább az üzenete zavart.

 

„A sorozat első részének végén meglepődhettünk. Egy szimpatikus fiatal nő, aki igyekszik rendezni egy menekült nő és gyermeke helyzetét, hazamegy, ahol leszbikus élettársi viszonyban ábrázolják őt. A mit sem sejtő néző egyszer csak azt látja, hogy két nő csókolózik, hogy kifejezik szerelmüket, hogy kritizálják a társadalmat, amely nem érti meg őket”

 

mondta egy azóta törölt videóbejegyzésben a segédpüspök. Kijelentette, hogy a sorozat többi részét nem fogja megnézni, a közmédiát pedig azzal vádolta meg, hogy alattomosan manipulálni akarja a nézőit.

 

„Először szimpátiát keltünk a főhős iránt, és után, a megfelelő pillanatban, a főhősnek olyan tulajdonságot adunk, amivel ideológiailag belesulykolnak a nézőkbe”

 

mondta Haľko, majd hozzátette, szerinte ezúttal a menekültügyi témát homoszexuális propagandára használták fel. 

 

„Nem beszélve arról, hogy a leszbikus viselkedési formát abban a napszakban kiskorúak is láthatták”

 

mondta.

 

Kemény szavak, rövid élettartammal

 

Az RTVS tagadta, hogy a manipulációs szándéka lett volna, és hogy a film alkotói a témákat megfelelő „érzékenységgel és tisztelet mellett” dolgozzák fel.

 

Ondřejíček vérbeli szélsőliberálisként nem hagyhatta szó nélkül a dolgot. A Cynická obluda oldal nevében a facebookon élesen támadta Haľkot és mindenkit, aki hasonló nézetekkel rendelkezik.

 

„Haľko püspök szörnyen felháborodott, mert a televízióban látta, hogyan csókolózik két nő. Esetében el kell azonban ismerni, hogy egy olyan valaki, aki nézetei szerint legalább úgy 184 éves lehet, Haľko püspök nagyon jól tartja magát”

 

írta a kommentátor, majd felszólította a püspököt, hogy „térjen vissza a sírba”.

 

Nyilván tekintettel arra, hogy legutóbb szabadszájúsága miatt, és súlyosan általánosító, gyűlöletkeltő bejegyzései miatt még a SME főszerkesztőjének is sokáig kellett magyarázkodnia, ő is törölte hozzászólását. A Cinická obludának 64 ezer követője van.

 

A Soros-lap véleményvezérei kigúnyolták a keresztény énekesnőt, és szellemi sérültnek nevezték a keresztényeket

“Jön a homoszexuális forradalom” – Vandálok LGBTI-jelszavakat festettek a templomokra Pozsony központjában

Golyóval „oltanák be” a konzervatív újságírókat – így tombol a liberálfasizmus Szlovákiában

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.