Ábrahám
  • HUF: 404.14
  • USD: 1.02
  • 23 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Egy embert megölt, hármat megsebesített a heidelbergi ámokfutó

Lövöldözni kezdett az orvostudományi kar egyik előadóteremében, majd végzett magával

Nyitókép: SITA/Uwe Anspach/dpa via AP

 

Egy embert megölt, hármat megsebesített egy ámokfutó hétfőn Németországban a heidelbergi egyetemen. Német hírportálok beszámolói szerint a puskával felfegyverkezett férfi lövöldözni kezdett az orvostudományi kar egyik előadóteremében, majd végzett magával. Az illetékes mannheimi rendőrkapitányság közleménye szerint az ügyről gyűjtött első adatok alapján az elkövetőnek nem voltak társai.

 

A dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy az ámokfutó az egyetem hallgatója volt. Több fegyvere volt, előadás közben rontott be a terembe. Négy embert talált el. Egyikük a kórházba szállítás után belehalt sebesüléseibe. A nyomozás első megállapításai szerint az ámokfutó tettének nem voltak politikai vagy vallási indítékai.

Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem orvostudományi és természettudományi kara, valamint az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság helyszíni beszámolója szerint ugyan a veszélyhelyzet megszűnt, de a rendőrség terrorelhárító egységek és helikopterek bevetésével átfésüli a területet.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket