Nyitókép: eurogroupforanimals.org

 

A Focus 2021. november 16-23. között készült, 1005 fős reprezentatív felmérése szerint Szlovákia lakosságának 71 százaléka támogatja az állatokon végzett tesztelések betiltását.

 

A Szabadságot az állatoknak (Sloboda zvierat) szervezet képviseletében Silvia Čaňová elmondta, hogy a kérdésre, miszerint támogatja-e vagy sem az állatokon végzett tesztelések betiltását, a válaszadók 70,7 százaléka válaszolt igennel. Ezen belül 41,1 százalék határozottan támogatja az ilyen aktivitások betiltását, míg 29,7 százalékuk inkább támogatja annak tiltását.

 

Az állatokon végzett teszteket főleg a fiatalabb, főiskolai végzettséggel rendelkező, átlagon felüli bevétellel rendelkező, nagyobb városokban élő nők tiltanák be. A nők esetében az ilyen tiltást 74,4 százalék, férfiak esetében 66,7 százalék támogatja.

 hirdetes_400x285  

 

A felmérés egy nagyobb, (Save Cruelty Free Cosmetics – Commit to a Europe without animal testing nevű) összeurópai polgári kezdeményezés keretében történt, mely betiltaná a szépségipar, kozmetikai cégek számára az állatokon végzett teszteléseket. Egyben előkészítené az erre vonatkozó jogszabályi hátteret az EU országaiban.

 

Uniós szinten a hasonló felmérések 75 százalékban hozták ki azt, hogy az EU-nak többet kellene költenie más, alternatív metódusok kifejlesztésére, az állatokon való tesztelés helyett. Az Európai Unió polgárainak 72 százaléka támogatja az ezzel kapcsolatos jogszabály elfogadását.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!