Nyitókép forrása: pixabay.com

 

A felhasználók által meg nem oldható, fejlesztői beavatkozásokat igénylő probléma elé nézhet néhány héten belül az internetes világ. A dolog hátterében az áll, hogy böngészők verziószámai háromszámjegyűre nőnek. A látszólag apróságnak tűnő változás elég jelentős felhasználási problémákat idézhet elő.

 

A Google Chrome, a Mozilla Firefox és a Microsoft Edge böngészők folyamatosan fejlesztés alatt állnak, és minden egyes verzió saját számot kap. Mindhárom hamarosan eléri a 100. verzió, ez pedig gondokat okozhat a weboldalak megjelenítésénél. A HVG Tech szerint a megjelenítésért felelős kódok kétszámjegyű verziókra vannak kalibrálva, és bizonyos esetekben a háromszájegyű verziószám miatt bizonyos funkciók majd nem töltődnek be megfelelően.

 

Ez a gyakorlatban indokolatlan hibaüzeneteket jelent, elcsúszhatnak a  felületek, vagy funkciójukkal ellentétben nem lehet majd rájuk kattintani.

 

 hirdetes_400x285  

A dolog nem általános, de rendkívül gyakori, számos népszerű portál is kénytelen lesz jelentős fejlesztéseket foganatosítani a hibák elkerülése érdekében.

 

A három említett böngésző együttes piaci részesedése 85 százalékos. A várakozások szerint március 29. és május 2. között üthetik fel a fejüket a nemkívánatos „tünetek”. A Mozillánál már jelezték, hogy komoly problémák esetén a frissítés ellenére megtartják a 99-es verziószámot egészen addig, míg ki nem küszöbölik a nehézségeket.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!