Nyitókép: femina.hu

 

Február van, a téli hónapom egyike. Igaz ugyan, hogy olykor már tavaszias az időjárás, ám éjjel és hajnalban még érezhető a hideg, lehűlik a levegő. A fagyok és a hó hiánya kicsit elvesz az évszak varázsából…

 

A pozsonyeperjesi Önkormányzat ennek ellenére nem tétlenkedett. Korcsolyapályát béreltek és alakítottak ki a faluban az iskola udvarán, lehetőséget biztosítv télvíz idején is az egészséges mozgásra és szórakozásra a közösség számára. 

 

 hirdetes_810x300  
Megnyitott a csallóközi műjégpálya. (Kép: Körkép.sk)

 

Ribánszky Jarmila polgármestertől az ötlet eredetével kapcsolatban megtudtuk, hogy céljuk az volt, hogy pótolják a mozgáshiányt, és szórakoztató közösségi élményt biztosítsanak. Erre törekednek a mostani hétvégén is, hiszen február 19-én a zenés korcsolyázás mellett kis frissítővel is várnak mindenkit a helyi műjégpályán a pozsonyeperjesi alapiskola udvarán. A program 14.00 órakor kezdődik.

 

A gyermekeknek nagyon tetszik a lehetőség. (Kép: Pozsonyeperjes község)

 

A helyi önkormányzat korcsolyákat is vásárolt, így azok a gyermekek is vidáman siklanak, akiknek nincs korcsolyájuk. A pályát két hétig bérelik, előreláthatólag február végéig.

 

Hétköznaponként a tanítási időben naponta 15.00 óráig az iskola veszi igénybe, majd azt követően 20.00 óráig megnyitják a nyilvánosság előtt. A helyi önkormányzat arra kér mindenkit, hogy vigyázzanak egymásra, és a saját testi épségükre. Korcsolyázás és csúszkálás közben is tartsák be az előírásokat.

 

 

Meghívó egy szombati programra február utolsó szombatjára.

 

Tapasztalataink szerint a felület a műjég ellenére kimondottan jól csúszik. Mint ottjártunkkor is láttuk, helyiek és környékbeliek is szép számban keresték fel a pályát, kihasználva a lehetőséget az aktív testmozgásra.

 

Szombaton egy kis frissítő is várja az érdeklődőket. (Kép: realsimple.com)

 

E szuper télvégi programot kihasználva a pozsonyeperjesi és a környékbeli családok is megmozdultak, hogy egy szép új élményt szerezzenek maguknak.

 

Laky Erzsébet

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!