Nyitókép: Archív

 

Frissítve: 10.06 Ma tárgyalja a kassai járásbíróság azt a Mede Ferenc elleni keresetet, melyen a felvidéki magyar alperes elutasította a közmédia számára előírt havi koncessziós díj befizetését. Mégpedig azért, mert Mede Ferenc szerint az RTVS nem teljesíti törvényi kötelezettségét, már ami a magyar nyelvű műsoridő terjedelmét illeti.

 

Mede Ferenc egyébként törvénytisztelő, szlovák állampolgárként  – egyéb formális, jogi indokok mellett – úgy döntött, hogy ha a szlovák állami média nem tartja fontosnak a rá vonatkozó törvényi kötelezettségek betartását, és nem tartja be megadott óraszámban a magyar nyelvű műsoridőt (az RTVS nemzetiségi műsorainak igazgatója egyébként  Lovász Attila),  ezért nem hajlandó befizetni a rá eső havi konvessziós díjat.

 

A húzd meg, ereszd el természetesen nem most kezdődött, már évek óta zajlik. Az RTVS évek óta nem felel meg a törvényi előírásoknak, Mede Ferenc pedig évek óta, pontosabban 2010 szeptembere óta nem fizeti az általa egyébként sem nézett szlovák közmédia számára törvényileg előírt koncessziós díjat. Így immár többszáz eurós hátraléka keletkezett.

 hirdetes_300x300  

 

Az elvi ügy immár bírósági szakaszban van, a kassai bíróság ma tárgyalja az ügyet Mede Ferenc személyes jelenléte mellett.

 

Az ügy további fejleményeiről beszámolunk olvasóinknak.

 

Frissítve: Cikkünk megjelenése után, a tárgyalás napjának délelőttjén derült ki, hogy az RTVS miatt a mai tárgyalás el lett napolva.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 19 olvasónak tetszik ez a cikk.