Nyitókép: SITA

 

A szlovák védelmi minisztérium szeretne mielőbb megszabadulni az orosz MiG-29-es vadászgépeitől és a Szliacson szolgálatot teljesítő orosz személyzettők. Erről Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter beszélt kedden amerikai kollégájával, Lloyd Austinnal.

 

Beszélgetésük témája az aktuális biztonsági helyzet volt, melyet nagyban befolyások Oroszország Ukrajna elleni katonai agressziója, valamint a NATO keleti határainak védelme.

 

Naď ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a MiG-29-esektől való megszabadulás terén elsőszámú szempont Szlovákia légtere védelmének megőrzése.

 hirdetes_810x300  

 

„A MiG-ek helyett jelenleg nincsenek más repülőgépeink, és megteszünk mindent annak érdekében, hogy a folyamatot gyorsítjuk“

 

mondta Naď.

 

Azzal kapcsolatban, hogy Lengyelország felajánlotta saját MiG 29-es vadászgépeit Amerikának, a miniszter elmondta, hogy Szlovákia közvetlenül kommunikál saját szövetségeseivel, nem pedig a sajtón keresztül.

 

„Ismétlem, pontosan tudjuk, hogy mi a feladatunk. Ismerjük a saját pozíciónkat is. A további lépésekről azután adunk tájékoztatást, hogy minden részlete tisztázásra kerül“

 

tette hozzá.

 

A szlovák tárcavezető az amerikai védelmi miniszterrel való telefonbeszélgetése után megerősítette, hogy Szlovákia és az USA eltökélt abban, hogy minden elérhető erőt és eszközt bevessenek a kollektív biztonság garantálása és Ukrajna megsegítése érdekében.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!