Nyitókép: Facebook/DPSUkraine

 

Az ukrán-orosz háború kitörése óta csaknem 700 hadköteles férfit fogtak el az ukrajnai határokon, akik megpróbálták elkerülni a mozgósítást – írja a korrespondent ukrán portálra hivatkozva a Kárpáthír.

 

A hatóságok egészen pontosan 691 esetben intézkedtek, az érintettek többsége pénzt ajánlott a határőrizeti szerveknek, hogy átengedjék őket a határon. Az Állami Nyomozó Hivatal közlése szerint hat esetben büntetőeljárás is indult.

 

A rendőrség ezen felül őrizetbe vett egy 22 éves bustyaházai (Bustino) illetőségű lakost, aki 3000 dollár készpénz és egy Toyota Corolla márkájú személyautó fejében két sorköteles korú férfit próbált meg átcsempészni a határon. A gyanúsítottat a vádpontok alapján 9 évig terjedő szabadságvesztésre és 3 év közügyektől való eltiltásra, valamint vagyonelkobzásra ítélhetik.

 hirdetes_810x300  

 

Közben az egyik Csernivci megyei ukrán-moldáv határátkelőn is kétségbeesett jelenetek játszódtak le, amikor egy nő autója hátsó ülésén az újszülöttek számára kiutalt, úgynevezett baby-boxban akarta átcsempészni a férjét. A határőrök az autó átvizsgálása során a hátsó ülésen lévő kartondobozban a babaholmi között bukkantak a férfire. Mint utólag kiderült, a 37 éves ukrán állampolgár a nő férje. A férfit adminisztratív felelősségre vonják Ukrajna határának illegális átlépésének kísérlete miatt. Ezt követően katonai nyilvántartásba veszik és a sorozási hivatal dönt a mozgósításáról. A sofőrt pedig akár 5 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

 

Karpathir

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!