Nyitókép: Youtube (Screenshot)/Mandiner

 

Lekezelő, kifejezetten ellenséges hangnemben írt facebookos bejegyzésben támadta a magyar kormányt Irina Verescsuk, ukrán miniszterelnök-helyettes. Verescsuk azt sérelmezi, hogy Magyarország nem támogatja a szankciókat [ez nettó hazugság, megj.], nem ad fegyvert és nem engedélyezi más országokból származó fegyverkészletek területén való átszállítását [persze, mert a fegyverszállítás a békét szolgálja, megj.].

 

Szerinte Magyarország ezzel gyakorlatilag mindenre nemet mond, ami segítené őket az oroszokkal szemben vívott háborúban. Álláspontja szerint nagyon kicsi a különbség Budapest hivatalos retorikája és egy nyíltan oroszbarát álláspont között:

 

„Ez azért van, mert olcsón akarják az orosz gázt? Vagy talán azért, mert némán a mi Kárpátaljánkról álmodoznak?” (Хочеться дешевого російського газу? Чи, може, хочеться нашого Закарпаття? )

 

 hirdetes_400x285  

A kijevi magyar nagykövetség szintén facebookos bejegyzésben reagált Irina Verescsuk szavaira, miszerint Magyarország az orosz gáz miatt támadja hátba Ukrajnát, illetve, hogy a magyar vezetés talán már némán Kárpátaljáról álmodozna:

 

„Magyarország ukrajnai nagykövetsége meglepődve és megdöbbenve olvasta Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes 2022. március 22-i posztjának sorait a Facebookon, amelyet később széles körben idézett és kommentált az ukrán média.”

 

– olvasható a bejegyzésben. A poszt szerint Verescsuk következtetései nemcsak teljesen hamisak és alaptalanok, hanem egyenesen sértőek is.

 

Az ukránok kirohanása már csak azért is vérlázítóan cinikus, mert Magyarország a háború kezdete óta mintegy 650 ezer ukrajnai menekültet fogadott be és gondozott önzetlenül – a több ezer tonna segélyről nem is beszélve.

 

Mandiner nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.